hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da ses bombası yasaklandı

    Fransada ses bombası yasaklandı
    expand

    Fransa'da polisin ve jandarmanın ses bombası kullanması yasaklandı. 26 Ekim'de çevreci bir eylemde, polisin attığı ses bombasıyla bir göstericinin hayatını kaybetmesi üzerine Fransa uygulamayı yasakladı. Gaz bombalarının kullanımına da kısıtlama getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'da bir gencin ölümüne sebebiyet veren ses bombaları artık Fransız jandarmaları tarafından kullanılamayacak.

    Fransa'nın Tarn bölgesinde bulunan Tescou çayı üzerine planlanan Sivens barajının yapılmasını protesto gösterileri sırasında, 21 yaşındaki R‚mi Fraisse adlı gösterici hayatını kaybetmişti. 25 Ekim'i 26 Ekim'e bağlayan gece ölen genç göstericinin, yapılan otopside, Fransız jandarması tarafından göstericileri dağıtmak için kullanılan 'ses bombası' yüzünden öldüğü anlaşılmıştı.

    Genç göstericinin ses bombasının sırtında patlaması sonucu öldüğü kesinlik kazanınca Fransa içişleri bakanı Bernard Cazeneuve geçtiğimiz salı günü ses bombalarının kullanımını askıya almıştı.

    Dün basına bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve "Sadece jandarmanın elinde bulunan ses bombalarının kullanımı bugünden itibaren yasaklanmıştır, 21 yaşındaki bir gencin ölümüne sebebiyet veren bu tür silahların Fransız emniyet güçleri tarafından göstericilere karşı kullanılması mantıklı değil ve böyle bir olay asla bir daha tekerrür etmemelidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soğan gazı içeren bombaların tam tersine ses bombaları menzile vardıktan sonra büyük bir gürültü ile patlıyor, içinde TNT patlayıcısı bulunan bu silahlar insana isabet ettiği taktirde büyük yaralanmalara hatta ölüme sebebiyet verebiliyor.

    21 yaşındaki genç gösterici Remi Fraisse'in, bir ses bombasının sırtında patlaması sonucu, iç kanamadan öldüğü yapılan otopsi sonucu ortaya çıkmıştı.

    Yabancıların Türkiye ile ilgili şaşırdığı 20 gerçek!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow