hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuvayşi kardeşler öldürüldü!

    Kuvayşi kardeşler öldürüldü
    expand

    Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısı zanlıları ile polis arasında otobanda kovalamaca yaşandı. Fransız polisi saldırganların sığındığı binayı kuşattı. Saldırganların elinde rehine olduğu ve şu anda polis ile saldırganların rehine pazarlığı yapıldı. Son gelen görüntülerde ise polisin matbaaya operasyona başladığı görülüyor. Fransız basını operasyonun sona erdiğini ve Kuvayşi kardeşlerin öldürüldüğünü bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusundaki Danmartin kasabasında sabah saatlerinden bu yana süren rehine krizini sona erdirmek üzere polis operasyonu başlatıldı. Fransız televizyon kanallarının canlı yayınla aktardığı operasyonda, saldırganların bulunduğu binanın üzerinden muhtemelen bomba atılması sonucu dumanlar yükselirken, binadan silah sesleri duyuldu. BFM televizyon kanalı, Charlie Hebdo dergisine kanlı saldırıyı
    gerçekleştiren Said ve Şerif Kouachi kardeşlere yönelik düzenlenen operasyonun sona erdiğini duyurdu. Haberlere göre kardeşler öldürüldü ve kadın rehine yara almadan kurtarıldı.

    OLAY NASIL GELİŞTİ

    Saldırganların Paris'in 40 km kuzeydoğusunda bir kadının aracını çalarak kaçtıkları iletildi. Saldırganlar polis takibinde Belçika sınırına doğru devam ederken bir köye sığındı.

    Kuvayşi kardeşler öldürüldü

    Matbaa binasında kuşatıldılar

    İHA muhabiri Tansu Sarıtaylı CNN Türk yayınına telefonla katılarak önemli bilgiler verdi. Buna göre "Polis abluka altına aldı bölgeyi, rehineleri kurtarmak istiyor. Bu sabah aracı gasp edilen kadın, iki kişinin Charlie Hebdo saldırısı nedeniyle aranan iki kardeş olduğunu söyledi. Aracı gasp ettikten sonra inşaat firmasına girerek 2 kişiyi rehin aldıkları bilgisi var. Operasyona havadan, helikopterlerle de destek sağlanıyor. Şu an saldırganlar köy gibi küçük bir yerleşim merkezinde."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris savcılığı çatışmada ölü olduğu iddialarını yalanladı.

    Operasyon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    Fransız basını saldırganların bir matbaa binasında kuşatıldığı bilgisini verdi.

    Operasyon nedeniyle Charles de Gaulle havaalanının 2 pisti kapatıldı. Uçakların inişine izin verilmiyor.

    Cnn Türk canlı yayınına bağlanan Gazeteci-yazar Ahmet İnsel şu bilgileri verdi:

    "Zanlılar belli ki yorgunlar. Bu sabah otomobili yüzlerinde kar maskesi olmadan çaldılar. Bölge tamamen sanayi bölgesi, Yakında büyük depolar var. En yakın yerleşim 400-500 metre mesafede. Epey çalışan insanın olduğu bir sanayi bölgesi. Girdikleri yerde rehin aldıkları iddiası var. Rehine konusu daha tam kesin değil. Bölgede bütün alan çevrilmiş durumda. Çevredeki bütün polisler bölgeye gelmiş durumdalar."

    Fransız polisi saldırganların peşinde 

    Özel akıncı birlikleri devrede

    Fransa İçişleri Bakanlığı operasyona bin polisin katıldığını açıkladı. Farklı Fransız kaynaklarına göreyse operasyona katılan polis sayısı 3 bin. CNN Türk yayınına bağlanan gazeteci Arzu Çakır Morin, Fransız Akıncı Birlikleri denen özel bir birliğin devreye girdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Operasyonun sürdüğü bölgeye 300-400 metre mesafede bir okul olduğu bilgisi geldi. Okuldaki tedirgin bekleyişin sürdüğü belirtildi.

    Polisle telefonda konuştular

    Zanlıların polisle telefonla konuştukları ve "teslim olmayacağız"  dedikleri iddia ediliyor.

    CNN Türk canlı yayınına bağlanan CHA Paris muhabiri Ferhan Köseoğlu "İçeride 1 rehine olduğu belirtiliyor. Bazı kaynakların iddialarına göre saldırganlar rehineye karşılık bir araç istiyor" dedi.

    Hollande: "Benzer saldırılar yaşanabilir"

    Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, önleyici adımlar atmaları gerektiğini, benzer saldırıların yaşanabileceğini söyledi. "Fransa halkı güvende olduğunu bilmeli, onlara bu mesajı vermeliyiz" diyen Hollande uluslararası dayanışmaya da dikkat çekti. 

    Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: "Benzer saldırılar yaşanabilir" 

    Fransa Başbakanı'ndan açıklama

    Fransa Başbakanı Manuel Valls "Dinle değil terörizmle savaştayız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yakalanmaları an meselesi"

    CNN Türk canlı yayınına bağlanan Kanal D Muhabiri Fulya Soybaş Işık operasyon bölgesinden önemli detaylar aktardı::

    "Gelebileceğimiz en yakın noktaya kadar geldik. Matbaaya 200 metre kadar uzaklıktayız. Buradaki gazeteciler korku filmlerinde ya da savaş filmlerinde izleyebileceğimiz kareler gördüklerini anlatıyorlar. İnanılmaz polis var. Adım başı polis var. Kesinlikle yürüyerek bölgeye geçmeye izin yok. Matbaaya sıkıştırılan teröristlerin elinde önemli mühimmatın olduğu söyleniyor. Rehinelerden birinin inşaat işçisi olduğu, diğerinin de teröristlerin buaraya kadar geldikleri aracın sahibi kadın olduğu söyleniyor.  Matbaada çalışan 3 kişinin de rehin olduğu iddia ediliyor. Helikopterler tepemizde. Polis meydanı gündüz olmasına rağmen aydınlatmaya çalışıyor. Ambülanslar da bölgeye sevkediliyor. Bir hastanae var yakında. Orada olabilecek herhangi bir çatışmaya karşı kriz masası kuruldu. O kriz masasına 20 yaralı olduğu bilgisi gelmişti ama o bilginin doğru olmadığını söylemek mümkün. Polis zaman zaman sosyal medyadan da duyuruyor; çevrede yaşayanların kesinlikle evden çıkmaması yönünde büyük bir alarm var. Yakalanmaları an meselesi. Burada böyle umutlu bir bekleyiş var. Bu kadar sürede yakalanamamaları Fransa için büyük bir travma yaratmış dıurumda. Gördüklerim gerçekten inanılmaz ve düşündürücü."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Polis her an binaya girebilir"

    Güvenlik uzmanı Mete Yarar Cnn Türk canlı yayınında polisin her an binaya girebileceğini belirtti. Yarar "Kendilerini ölmeye hazır hissediyorlarsa o zaman rehineyi de öldüreceklerdir. Matbaanın yapısını prefabrik bir binaya benzetmiştim. Bu, polisin dışarıdan müdahale etmesi için imkan verecektir. Uzatmak istemeyeceklerdir. Her an operasyon yapılabilir. Sağ yakalamaya çalışıyorlar ama El Kaide'nin ve IŞİD'in propagandasına dönüşeceği an müdahale edecekelerdir" ifadelerini kullandı.

    Okullar tahliye edildi

    Operasyon bölgesindeki okulların tahliye edildiği bilgisi geldi.  

    Yeni bir saldırı

    Paris'in doğusunda bir yahudilere ait bir süpermarketten çatışma sesleri geldiği belirtildi. 18-20 yaşlarında bir gencin polisle silahlı çatışmaya girdiği ve iki kişiyi rehin aldığı bildirildi. Çatışmada bir kişinin yaralandığı da gelen bilgiler arasında.

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow