Gazetecilerin sorunları online Avrupa Konseyi'ne taşınacak

Türkiye'de gazetecilerin yaşadığı sorunlar artık online olarak Avrupa Konseyi'nin gündemine taşınacak. Komisyon baskı uygulanan gazeteciyle ilgili rapor yayınlayacak.
Fransız Senatosu'nda imza altına alınan protokolle ölüm, fiziksel saldırı, sansür, baskı, işsizlik tehditleri altında çalışan gazetecilerin hakları için Avrupa çapında online platform kuruldu.
CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın da katıldığı toplantıda kurulan platform, meslek örgütlerinin yayınladığı bilgilerle çalışacak.
Ölüm tehditi, fiziksel saldırı, siyasi baskı, sansür, haksız yere işten atılma gibi gazetecilerin maruz kaldığı sıkıntılar, basın meslek örgütleri aracılığıyla, hızla bu online platforma aktarılacak. Böylece Avrupa Konseyi'nin yanı sıra, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar daha hızlı tepki verebilecek.
TBMM'de bedelli askerlik mesaisi
Haluk Koç'tan hükümete KPSS eleştirisi: Einstein bu atamayı görse intihar ederdi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı