hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürcistan'a ilaçla giriş yasağı başladı

    Gürcistana ilaçla giriş yasağı başladı
    expand

    Gürcistan'ın ilaçla ülkeye giriş yasağı uygulamasının ilk haftasında, üzerlerinde çeşitli ilaçlar bulunan 9 Türk vatandaşı sınır kapısında gözaltına alındı ve tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürcistan hükümeti, 'uyuşturucu madde ile mücadele' kapsamında önceki hafta aldığı kararla ülkeye ilaçla giriş yasağı getirdi.

    Yasağın duyurulmasının ardından Gürcistan Mağdur Aileleri Derneği de açıklama yaparak bu ülkeye gidecek Türk vatandaşlarına uyarıda bulundu.

    Ancak, uygulamanın ilk haftasında sınır kapısında üzerlerinden ilaç çıkan 9 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

    Laboratuvarlarda yapılan analizlerinde etken maddeleri arasında uyuşturucu niteliği tespit edilen ilaçları taşıyan Türk vatandaşları tutuklandı.

    Türk vatandaşları hakkında 1 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

    Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu hukuk biriminin devreye girmesiyle tutuklanan Türk vatandaşları kefalet ödeyerek serbest bırakıldı.

    "Ağrı kesiciler ve grip ilaçları dahil"

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gürcistan Mağdur Aileleri Dernek Başkanı Nuriye Kaputoğlu, Gürcistan'ın getirdiği ilaçla ülkeye giriş yasağından habersiz olan 9 Türk vatandaşının tutuklandığını belirterek, "Bu kişiler 2 ya da 3 gün tutuklu kaldıktan sonra uzlaşma yolu ile kefalet ödenerek serbest bırakıldı. Ancak haklarındaki hukuki süreç devam ediyor. Bu kişiler hakkında 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle davalar açılıyor. Kesinlikle ağrı kesici ve grip ilaçları dahil hiçbir ilaçla vatandaşlarımız Gürcistan'a girmemeli" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Büyük mağduriyetler yaşanacak"

    Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu'nun konu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Kaputoğlu, "Bu ülkeye giden vatandaşlarımız arasında şeker, kalp veya tansiyon hastaları olanlar var. Bu kişilerde taşıdıkları ilaçların etken maddelerinin raporları olması gerekiyor. Bu raporu düzenleyen doktorların da doktor olduğuna dair İngilizce ve Gürcüce yazılı belge isteniyor. Bunu herkes yapamayabilir. Bu konuda yetkililer devreye girmezse yaz sezonunda gelecek turlarla çok büyük mağduriyet yaşanacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow