hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan'da yine tecavüz şoku!

    Hindistanda yine tecavüz şoku
    expand

    Aralık 2012'de yaşanan toplu tecavüz vakasının ardından aylarca süren gösteriler yaşanan Hindistan yine bir tecavüz vakasıyla sarsıldı. Evlerinde tuvalet olmadığı için dışarı çıkan 14 ve 16 yaşlarındaki iki kuzenin toplu tecavüze uğramış cansız bedenleri bir ağaca asılı şekilde bulundu. Halk tepkili. Ağacın etrafını çeviren öfkeli kalabalık polisin kızları ağaçtan indirmesine saatlerce izin vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hindistan'da Aralık 2012'de 23 yaşındaki bir genç kızın toplu tecavüze uğraması infial yaratmıştı.

    Sinema çıkışı erkek arkadaşıyla bindiği otobüste bir saat boyunca tecavüze uğramış, dövülmüş, ardından da yol kenarına atılmıştı.

    Genç kız tedavi için Singapur'a gönderilse de hayatını kaybetmiş, ülkede aylar süren gösterileri tetiklemişti.

    Olayın üzerinden 1.5 yılı aşkın bir süre geçti. Tecavüzcülerin 4'ü idam cezasına çarptırıldı, ancak cezaları infaz edilmedi.

    Olay sırasında 17 yaşında olan bir diğer zanlı ise çocuk mahkemesinde yargılandı ve en yüksek ceza olan 3 yıl hapse mahkum edildi. Ancak ne değişen yasalar ne de alınan önlemler yeterli oldu.

    Hindistan'da tecavüz vakaları gün be gün devam etti.

    Özellikle de yoksul ve düşük kasttan gelen, çoğu zaman da 18 yaş altındakiler arasında. Bugün halen her 22 dakikada bir kadın tecavüze uğruyor Hindistan'da.

    Son olarak kötü haber ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinden geldi.

    Salı akşamı tuvalete gitmek için evden çıkan, 14 ve 16 yaşlarındaki iki kuzenin toplu tecavüze uğramış cansız bedenleri bir ağaca asılmış şekilde bulundu.

    Öfkeli halk kızların bulunduğu yerde toplanıp yolu ulaşıma kapattı, yetkililerin kızları ağaçtan indirmesine saatlerce izin vermedi.

    Bir zanlı ve kızların kayıp olduğuna dair ihbar almalarına rağmen işlem yapmayan 2 polis memuru gözaltında. Olayla ilgili olduğu düşünüle iki kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow