hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İç Güvenlik Paketi dış basında

    İç Güvenlik Paketi dış basında
    expand

    Görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi ile ilgili İngiliz Fınancial Times gazetesi bir yorum yazısı kaleme aldı. O yazı "Türkiye'nin demokrasisi polis devleti yolunda" başlığını taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazete, "Meclis'teki kanun polise verilen yetkileri genişletiyor ve bu endişe verici. Muhalefet partileri kanunun geçmesi halinde Türkiye'nin polis devleti olma yolunda kararlı bir adım atacağını söylüyor. Kanunun içeriği kadar zamanlaması da endişe verici. Sayın Erdoğan seçimler yaklaştıkça geçmişte iktidarını sallayan gösterileri engellemek için kamu düzenini kontrol altına almak istiyor" yorumunu yaptı.

    Fınancial Times, "Erdoğan 6 ay önce Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, kişisel gücünü sağlamlaştırmak için sertliğini yeni bir seviyeye çıkardı. Eğer daha fazla ilerlemesine izin verilirse Türkiye artık demokrasilerde yer alan temel standartlara sahip olmayacak" ifadesini kullandı.

    Gazete, "Türkiye önemsiz olamayacak kadar stratejik açıdan büyük bir ülke. Ancak Rrdoğan ile beraber uluslararası rolü azalıyor, ekonomik seçenekleri daralıyor ve ülkenin canlı nüfusu gölgesini hissediyor" yorumunu paylaştı.

     Meclis gece yarısı yine karıştı

    Meclis Genel Kurulu’nda bu kez de mikrofon kırıldı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow