hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz milletvekiline "İsrail" dayağı

    İngiliz milletvekiline İsrail dayağı
    expand

    İngiltere’nin aşırı solcu partisi Respect’in lideri milletvekili George Galloway, Londra’nın Notting Hill semtinde feci şekilde dövüldü. Saldırının, Galloway'in İsrail karşıtı açıklamaları yüzünden yaşandığı düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galloway'in sözcüsü Ron McKay, dün akşam Londra'nın ünlü Notting Hill semtinde milletvekilinin fotoğraf çektirdiği sırada bir erkek tarafından saldırıya uğradığını, 60 yaşındaki Galloway'in kafasında morluklar oluştuğunu ve birkaç kaburgasının kırıldığını söyledi.

    Sözcü McKay, Galloway'e saldıran kişinin, milletvekiline "Hitler" diye seslendiğini öne sürerek, olayı şöyle anlattı.

    "George, birkaç kişiyle fotoğraf için poz veriyordu. Bu adam birden geldi, üzerine atladı ve George'u yumruklamaya başladı. Saldırı George'un İsrail hakkında yaptığı yorumlarla bağlantılı gibi görünüyor çünkü adam Holokost hakkında bağırıyordu."

    30 Ağustos Zafer Bayramı zirveyi buluşturdu

    Konuya ilişkin Londra polisinden yapılan açıklamada da olay yerine giden polislerin kısa bir sonra 39 yaşında bir erkek şüpheliyi gözaltına aldıkları, şüphelinin halen polis gözetimi altında tutulduğu kaydedildi.

    Polis ayrıca, saldırıya uğrayan Galloway'in olay sonrası hastaneye götürüldüğünü ve milletvekilinin bu sabah hastaneden taburcu edildiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaş karşıtı görüşleriyle bilinen Respect Partisi'nin kurucularından Galloway, ağustos başında İngiltere'nin Leeds kentinde yaptığı bir konuşma sonrasında, gelen şikayetler üzerine ifade vermek üzere polis karakoluna çağrılmıştı.

    Başak Sayan evlendi!

    Galloway, Leeds'te partisinin üyelerine seslendiği konuşmasında, "Biz Bradford'ı İsrail'siz bölge olarak ilan ettik. Kendini İsrail olarak adlandıran bu yasa dışı, barbar ve vahşi devleti reddediyoruz. Siz de aynısını yapmalısınız" ifadelerini kullanmıştı.

    Bu arada Respect Partisi, Galloway'in saldırı sonrasında hastaneye giderken çekilmiş bir fotoğrafını Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

    Erdoğan "Neden Davutoğlu?" sorusunu yanıtladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow