hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz Polisi üç genç kız için Türkiye'de

    İngiliz Polisi üç genç kız için Türkiyede
    expand

    IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmelerinden endişe edilen ve geçtiğimiz hafta Türkiye'ye vardıkları tespit edilen üç genç kızı için İngiltere'den bir grup polis Türkiye'ye geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz basını Suriye'ye gitmek için Londra'daki evlerinden ayrıldıkları düşünülen kızların nerede olduğunu tespit etmek için İngiliz polislerin Türkiye'ye geldiklerini aktardı. 15 yaşındaki Shamima Begum ile Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana geçtiğimiz salı Londra'daki evlerinden ayrılıp Gatwick Havalimanı'ndan THY'ye ait bir uçakla İstanbul'a varmışlardı.

    İngiltere Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'ye gitmek için görevlendirilen polislerin görevi hakkında detaylı bilgi vermezken Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, polis yetkililerinin araştırmalarını sürdürmek üzere Türk yetkililerle çok yakından çalıştıklarını söyledi.

    İngiliz Daily Telegraph gazetesi ise Türk istihbarat servisi yetkililerinin üç genç kızın şimdiye kadar Suriye'deki IŞİD  sınırına geçmiş olabileceğini söylediğini iddia etti.

    BBC'ye konuşan Shamima'nın kız kardeşi Renu Begum,  kız kardeşinin Suriye'ye giderek aynı okulda arkadaş olan ve geçtiğimiz aralık ayında Suriye'ye giden kız arkadaşıyla birlikte geri dönmelerini umut ettiğini söyledi. 

    Bakan Zeybekçi'den 'Fuat Avni' açıklaması

    IŞİD evleri basarak kız çocuklarını zorla ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow