hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran ile yapılan nükleer anlaşma İsrail'i kaygılandırıyor

    İran ile yapılan nükleer anlaşma İsraili kaygılandırıyor
    expand

    İsrail'in, İran ile beş artı bir ülkeler arasında varılan nükleer anlaşmayla ilgili kaygıları devam ediyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda bu konuyu görüştü..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Rus lider Putin'e, İran ile Rusya'nın dahil olduğu güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi ve almanya arasında arasında varılan anlaşma ile ilgili duyduğu endişeyi dile getirdi.

    İran'ın anlaşmaya sadık kalması halinde 10-15 yıl arasında, anlaşmayı ihlal etmesi durumunda ise daha kısa sürede nükleer silah elde edeceğini savunan netanyahu, "İran'a akacak olan yüz milyarlarca dolar Ortadoğu ve dünya genelindeki terörist örgütlerin silahlandırılmasına hizmet edecek" ifadesini kullandı.

    İsrail basınında yer alan haberlere göreyse, Rusya Devlet Başkanı Putin ise Netanyahu'ya, İran'ın nükleer programı hakkında varılan anlaşmanın "Ortadoğu'da güvenliği artıracağını ve Tahran'ın nükleer silah edinmemesini garanti edeceğini" söyledi.

    İsrail hükümeti, İran ile varılan anlaşmanın onaylanmaması için ABD Kongresi'nde lobi yapmaya hazırlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow