hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Yemen kararını açıkladı!

    İran Yemen kararını açıkladı
    expand

    Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun şii Husilerle çatıştığı yemen için BM Güvenlik Konseyi Husilere ve eski devlet başkanına yönelik silah ambargosu kararı verdi. İran da Yemen için yol haritası açıkladı. İspanya'da konuşan Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 4 maddelik planı açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 14 evet oyuyla husilere yönelik silah ambargosu kararını kaldı. Rusya, Ürdün ve körfez ülkelerinin çözüm taslağına dahil edilmemesine gerekçe göstererek, çekimser oy kullandı. İran'ın Yemen için ortaya koyduğu plana göre ilk aşama taraflar arasında ateşkes ve ardından insani yardım. Zarif, bombardımanın bir çözüm olmadığını çünkü Yemen'de askeri değeri olan bir yerin bulunmadığını söyledi. 

    Askeri üsten ziyade köprü hastane ve santrallerin vurulduğunu açıkladı. İran Dışişleri Bakanı, İran ve Suudi Arabistan'ın konu hakkında konuşabileceğini ancak Yemen'in geleceğini belirlemek için söz sahibi olmadıklarını belirtti. Yemenliler arasında diyaloga işaret etti. 

    Zarif, "Yemenliler birbirleriyle konuşmalılar, geri kalanlar ancak bu diyalogu kolaylaştırmalı" yorumunu yaptı. Dışişleri Bakanı Yemen'de çözüm için son madde olarak da geniş ve kapsamlı bir hükümet kurulmasını önerdi.

    Demirtaş'tan Erdoğan'a esprili yanıt

    HDP'den aday oldu diye akrabalıktan reddettiler

    ABD Küba'yı kara listeden çıkarıyor!

    ABD: 1915 olaylarıyla ilgili gerçeklerin içten kabulü...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow