hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'da bir idam daha!

    İranda bir idam daha
    expand

    İran'da çeşitli suçlardan yargılandığı dava kapsamında iki kez idama mahkum edilen bir kişinin cezasının infaz edildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehr Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, İran'ın Mazenderan eyaletinin Kaemşehr ilçesindeki Mahkeme Başkanı Seyid Cevad Burhani, tecavüz, alkol kullanma, ruhsatsız silah taşıma ve uydu ekipmanı bulundurma suçlarından hüküm giyen H.M.'nin (32) iki kez idama mahkum edildiğini belirterek, kişinin bu sabah halka açık alanda asıldığını söyledi.

    Burhani, iki yıldan bu yana adı geçen ilçede hüküm giyen bir kişinin infaz edildiğini, 5 kişinin kırbaçlandığını, bir idam cezasının da belirsizlik nedeniyle uygulanmadığını kaydetti.

    Önceki gün BM Genel Kurulu'nun İnsan Haklarından Sorumlu 3. Komitesi, İran'da insan hakları ihlalleri ve idam cezalarına ilişkin duyulan kaygıyı vurgulayan karar tasarısını 35 ret oyuna karşı 78 oyla kabul etmişti.

    Uluslararası Af Örgütü verilerine göre İran, dünyada idam cezasının en çok infaz edildiği beş ülkeden biri. Birleşmiş Milletler (BM), İran'da 2014 yılında ikisi kadın en az 170 kişinin idam edildiğini açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow