hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı müzakereci: "Lozan'da henüz hiçbir anlaşma yok"

    İranlı müzakereci: Lozanda henüz hiçbir anlaşma yok
    expand

    İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer müzakereci Hamid Baidinejad, İsviçre'nin Lozan kentinde dışişleri bakanları düzeyinde devam eden nükleer müzakerelerde henüz hiçbir anlaşma sağlanmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lozan'da ikamet ettikleri Beau-Rivage Oteli'nde İranlı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baidinejad, anlaşma sağlanması için görüşmelerin devam edeceğini belirterek, "Dışişleri bakanları düzeyinde ele alınan konular her ne kadar teknik çerçeve dahilinde olsa da önemli siyasi boyutlara sahip ve bu nedenle bakanlar bu konular üzerinde yoğun mesai harcıyor" dedi.

    Tüm müzakerecilerin ihtilaflı konulara yeni çözümler bulunabilmesi konusunda çalıştığını dile getiren Baidinejad, "Herkesin yeni formüller bulunması konusunda kararlılık göstermesi gerekiyor. Hepimizin çabası bir anlaşma sağlanması yönünde" ifadesini kullandı.

    Müzakerelerin bugün de devam edeceğini aktaran Baidinejad, "Her an bir değişim olabilir ve inşallah en kısa zamanda bir netice elde edilir" diye konuştu.

    Baidinejad, çerçeve anlaşması için belirlenen son tarih olan bugünün akşamına kadar bir sonuç elde edilememesi durumunda nasıl bir yol izleneceği konusunda ise "Şimdiye kadar bu konu ele alınmadı. Herkes çerçeve anlaşmanın sağlanması için çalışıyor, bu konu herkes için önemli" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasında yürütülen ve bugün bir çerçeve anlaşmasına varılması hedeflenen nükleer müzakereler, perşembe gününden beri Lozan'da devam ediyor.

    İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya ulaşılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e uzatılmıştı.

    İran'la nükleer müzakerelerde sona geliniyor

    İran'dan Erdoğan'ın Tahran ziyareti açıklaması

    İranlı vekil Erdoğan'a seslendi: "İran'a gelme"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow