hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD Irak'ta taarruza geçti

    IŞİD Irakta taarruza geçti
    expand

    Dünyanın gözü haftalardır IŞİD kuşatması altında olan Kobani'de. Ancak, IŞİD'in Irak'ta ilerleyişi devam ediyor. Örgütün son iki günde Irak'ta 15 farklı cephede eş zamanlı saldırılar başlattığı belirtiliyor. Bilançonun en ağır olduğu yer ise Türkmen kasabası olan Karatepe.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobani'deki IŞİD tehdidi devam ederken, örgüt Irak'ta da taaruza geçti.

    Militanların son iki günde 15 farklı cephede eş zamanlı saldırılar başlatığı belirtiliyor. Bilançonun en ağır olduğu yer ise Türkmen kasabası karatepe.

    Irak'ın Diyala iline bağlı olan Karatepe'deki peşmerge yetkilisi, militanların peşmerge kılığına girerek, kasabaya baskın gerçekleştirdiğini, baskında ikisi çocuk 10 kişi hayatını kaybettiğini ve 16 kişininde yaralandığını belirtti.

    Bir başka habere göre de, kasabada bulunan peşmerge, Irak polisi ve gönüllü Şiilerden oluşan güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasındaki şiddeli çatışmalarda devam ediyor.

    Bölgede yaşayanların evlerini terk etmek zorunda kaldığı da gelen bilgiler arasında.

    Militanların, kasabanın batısındaki Alisaray ile kuzeyindeki Seyf Saad köylerini ele geçirdiği, Şii Türkmenlerin yaşadığı bu köylerden aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 30 kişinin kaçırıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köylerde bulunan şiilere ait camiler ise, dinamit kullanılarak havaya uçuruldu.

    DHA'da yer alan haberde ise, peşmerge ve bölgedeki güvenlik güçlerinin IŞİD'e karşı birleşerek, militanları bu iki köyden püskürttüğü, 10 militanının da öldürüldüğü belirtiliyor.

    ABD'den "Kobani" itirafı

    IŞİD'in Türkmen bölgelerine yönelik başlattığı saldırıların ardından Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, tüm Irak Türkmen Cephesi büro ve kuruluşlarına çağrıda bulundu, Karatepe kasabasından kaçanlara gerekli yardımların yapılması talimatını verdi.

    Irak'ın bir başka bölgesi ve bundan haftalar önce IŞİD tehdidi altında olan Sincar'da ise yine IŞİD alarmı verildi.

    CNN International'a konuşan peşmerge yetkilisi Tuğgeneral Hazhar İsmail, Sincar Dağı'na saldırılar düzenlendiğini, saldırılarda, Ezidilerin dini yerlerinin bulunduğu şerafeddin köyünün hedef alındığını kaydetti.

    Tikrit'in El Haccac köyünde çıkan çatışmalarda 15 IŞİD militanının, Musul'un güneyinde bulunan En Naveran'da ise 8 militanın öldürüldüğü gelen bilgiler arasında.

    Musul Barajı'nı da hedef alan militanlar, bomba yüklü askeri kamyonla barajın etrafındaki kontrol noktasına bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 6 peşmerge üyesi hayatını kaybederken, 7'si ise ağır yaralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow