hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD koalisyonu operasyona başladı, ilk saldırı Fransa'dan

    IŞİD koalisyonu operasyona başladı, ilk saldırı Fransadan
    expand

    IŞİD'e karşı koalisyon kapsamında operasyon başladı. Koalisyonun ilk saldırısını Fransa gerçekleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Irak'taki IŞİD hedefleri iki Fransız savaş uçağı tarafından vuruldu" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız Cumhurbaşkanı Hollande dün dile getirmişti. Bugün IŞİD'e karşı Fransa'dan ilk adım geldi. Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa, Irak'ta IŞİD hedeflerini vurdu.

    IŞİD'e karşı koalisyon kapsamında Fransa'dan bu ilk operasyon geldi. İki savaş uçağı ile IŞİD hedefleri vuruldu. Paris daha önce de IŞİD'e karşı Amerika liderliğinde yapılan hava saldırılarına katılma niyetini dile getirmişti.

    PKK'dan sonra Barzani de çağrı yaptı

    Bir süredir de Irak semalarında hedef belirlemek üzere keşif uçuşu yapıyordu.

    Fransa'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik olası bir operasyona dahil olma planı yok.

    ABD savaş uçakları da IŞİD'in Irak'ın kuzeyinde bulunan eğitim kampına ilk hava saldırısını geçekleştirdi.

    Askeri yönetimin açıklamasına göre, Musul'un kuzeydoğusunda yer alan IŞİD eğitim kampına tek bir saldırı düzenlendi. Saldırıda IŞİD'e ait bir askeri araç imha edildi, militanların kaldığı iki bina yıkıldı ve çok sayıda militan öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı: Operasyon sürecek

    Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne yönelik yeni hava operasyonlarının düzenleneceğini açıkladı.

    Hollande, IŞİD'in Irak'ın kuzeydoğusundaki lojistik depolarına Rafale tipi uçaklarıyla saldırı düzenlediklerini belirterek, hedeflerin tamamen yok edildiğini belirtti. İlerleyen günlerde yeni operasyonların da düzenleneceğini kaydeden Hollande, başbakanın gelecek haftadan itibaren operasyona ilişkin meclisi bilgilendireceğini söyledi.

    IŞİD'den kaçan Suriyeliler sınıra yığıldı

    Norveç'ten de destek açıklaması

    Öte yandan Norveç Savunma Bakanı İne Eriksen Söreide, yaptığı açıklamada IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyon ile hareket edeceklerini ve çok yönlü destek vereceklerini bildirdi. Örgüte karşı düzenlenecek operasyonların yönetileceği karargaha ilk etapta beş kurmay subay görevlendireceklerini belirtti.

    ABD IŞİD'in eğitim kampını vurdu

    Norveç Başbakan Erna Solberg, atılacak bir sonraki adımın IŞİD'e Norveç'ten savaşçı gitmesinin engellenmesi olacağını kaydetti.

    IŞİD üç koldan Kobani'ye saldırdı

    Afganistan savaşına asker gönderen, Libya'da ise hava operasyonlarına katılan Norveç'in IŞİD'e karşı kara ve hava saldırılarında nasıl bir rol oynayacağı merak ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow