hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü!

    IŞİD Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü
    expand

    IŞİD'in elinde rehin olarak tuttuğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürdüğünü gösteren bir video yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yayınlanan görüntülerde el Kesasibe bie kafesin içinde canlıyken yakılırken görülüyor.

    IŞİD, Ürdün hükümetine pilotun hayatına karşılık bir intihar bombacısını serbest bırakmasını talep etmişti. Ürdün hükümeti Kesasibe'yi kurtarmak için her şeyi yapacağını duyurmuş ve intihar bombacısını serbest bırakacağını duyurmuştu.

    AİLESİ AÇIKLADI

    Kesasibe'nin ailesi Reuters'e yaptığı açıklamada Ürdün Genelkurmay Başkanı'nın kendilerine pilotun öldürüldüğünü haber verdiği söyledi.

    "İNTİKAMI ALINACAK"

    Ürdün ordusu ülkedeki televizyonlarda yayınlanan açıklamasında pilotun canice katledilmesinden sonra IŞİD'in cezalandırılacağını ve Kesasibe'nin intikamının alınacağını açıkladı.

    IŞİD Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAN DONDURAN DETAY

    IŞİD'in infaz videosunun son anlarında militanların yaptığı bir tehdit oldukça dikkat çekici. IŞİD'li militanlar videonun sonunda başka Ürdünlü pilotlara ait olduğunu belirttikleri adres ve kimlik listesi gösteriyor. IİŞİD'in pilotların Ürdün'deki kişisel bilgilerini ve adreslerini nasıl ele geçirdikleri ise bilinmiyor.

    Fethullah Gülen hükümetle yollarının nasıl ayrıldığını açıkladı

    ÜRDÜN'DEN İDAM KARARI

    Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığından, IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından, arasında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının
    idam edileceği bildirildi.

    KRAL ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

    IŞİD'in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh'i demir bir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti ve Ürdün'e dönme kararı aldı. Ürdün Genelkurmay Başkanı da pilotun ailesine çocuklarının IŞİD tarafından öldürüldüğünü haberini verdi.

    Devlet televizyonu ise pilotun öldüğünü doğrulayarak infazın bundan bir ay önce 3 Ocak'ta gerçekleştirildiğini iddia etti. Ürdünlü vatandaşlar bu gelişmeler üzerine Amman'da sokaklara döküldü ve Ürdün'ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eşcinsel olduğu iddiasıyla çatıdan attılar ölmeyince taşladılar...

    ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü IŞİD'in, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürdüğünü gösterdiği ileri sürülen video kayıtlarına ilişkin, "Bu IŞİD'in ahlaksızlık ve barbarlığının diğer bir göstergesidir" dedi.

    Obama, sağlık reformuna ilişkin Beyaz Saray'da yaptığı toplantı öncesinde gazetecilerin söz konusu video kayıtlarına ilişkin sorusunu yanıtladı. Yayımlanan videodan haberdar edildiğini belirten Obama, "Detayları, teyit durumunu bilmiyorum ama bu video orijinalse bu örgütün ahlaksızlık ve barbarlığının diğer bir göstergesidir. Bu, onların zayıflatılması ve nihayetinde yenilgiye uğratılmasını sağlamaya yönelik uluslararası bir koalisyonun ihtiyatını ve azmini iki misline çıkartacaktır" ifadesini kullandı. Aynı zamanda videonun, örgütün ideolojisinin çöktüğünün belirtisi olduğunu dile getiren Obama, IŞİD'in sadece "ölüm ve yıkımla" ilgilendiğine vurgu yaptı.Obama, konuya ilişkin daha sonra yaptığı yazılı açıklamada da Ürdün halkına taziyelerini ileterek şunları belirtti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Amerikan halkı adına, en derin taziyelerimi pilot Kesasibe'nin ailesine ve sevdiklerine, Ürdün Silahlı Kuvvetlerinin cesur erkek ve kadınlarına, Ürdün Kralı Abdullah'a ve halkına iletiyorum." Obama, Kesasibe'nin sonsuza dek Ürdün'ün cesurluğunu simgeleyecek bir kişi olacağını kaydetti.

    "IŞİD'in çarpık ideolojisinin diğer örneği"

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin de yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in Ürdünlü pilot Kesasibe'yi öldürmesini şiddetle kınadı. Ürdün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mashal al-Zabenile görüştüğünü bildiren Austin, açıklamasında, "Bu haince eylem, IŞİD'in veya DEAŞ'ın vahşiliğinin ve çarpık ideolojisinin diğer bir örneğidir" cümlesine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Obama, Amerikan vatandaşlarını kurtarmak için askeri kaynaklarınıkullanmaya istekli"

    Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Ürdünlülerin IŞİD ile mücadele için oluşturulan çok uluslu koalisyonun "cesur üyesi" olduğunu söyledi. Dualarının pilotun ailesi ve Ürdün halkıyla olduğunu ifade eden Earnest, "Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarında kendi hayatlarını riske atan Ürdünlü askeri pilotlar var. Onlar bunu Amerikalı askeri pilotlarla yan yana yapıyor ve bu, Ürdünlülerin(koalisyona) yaptığı büyük katkının belirtisidir" diye konuştu. Earnest, videonun orijinal olmasının bile ABD'nin IŞİD'in elindeki Amerikalı esirleri kurtarma misyonunu etkilemeyeceğini veya değiştirmeyeceğini bildirdi. Başkan Obama'nın, IŞİD'in tuttuğu Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağlamak için diplomatik, istihbarat ve hatta askeri kaynaklarını kullanmaya istekli olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow