hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'in başını kestiği Fransız dağcı için bayraklar yarıya inecek

    IŞİDin başını kestiği Fransız dağcı için bayraklar yarıya inecek
    expand

    Cezayir'de IŞİD tarafından başı kesilen Fransız dağcı Hervé Gourdel için Fransa'da Cuma gününden Pazar gününe kadar bayraklar yarıya indirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından yapılan açıklamada Cuma, Cumartesi ve Pazar günü bayrakların üç gün yarıya indirileceği duyuruldu.

    Fransız Müslüman İnanç Konseyi (CFCM) Başkanı Dalil Boubakeur, dayanışma için Müslümanları Cuma günü Hervé Gourdel anısına Paris Camii dışında 14:45 toplanmaya davet etti.

    Fransa İslam Kuruluşları Birliği de bir basın açıklaması gönderdi. Açıklamada "Hervé Gourdel'in aşağılık bir şekilde öldürülmesini kınıyoruz. IŞİD'e bağlı Halife'nin Askerleri Sırf Fransız olduğu için masum bir insanı öldürdü. O tecrübeli bir dağ rehberiydi. Cezayir'e kendi uzmanlığını paylaşmak için gelmişti. Fransa İslam Kuruluşları Birliği ailesi olarak ailesi, meslektaşları, arkadaşları ve Nice ve Saint-Martin-Vésubie sakinlerine başsağlığı dileriz. Fransa ve dünyada Müslümanların bu tür suçlar ile herhangi bir şekilde ilişkilendirilmesini reddediyoruz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rakka'yı gizli kamerayla görüntüledi!

    Çatışmalar sınıra dayandı, askerler nöbet kulübelerinden çıkarıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow