hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'in bir Amerikalı gazeteciyi daha öldürdü iddiası

    IŞİDin bir Amerikalı gazeteciyi daha öldürdü iddiası
    expand

    Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti), Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un başının kesilmesi görüntülerini yayınladı. Beyaz Saray ise videonun gerçekliğini teyit etmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'nin kuzeyinde iç savaşı haberleştirirken geçen yıl IŞİD militanları tarafından rehin alınan ABD'li serbest gazeteci Sotloff'un öldürüldüğü iddia edildi.

    IŞİD, ABD'li gazetecinin kafasını kesti

    IŞİD tarafından internete konan görüntülerde ABD'li gazetecinin yanında duran maskeli bir kişi, İngiltere'nin IŞİD'e karşı ABD ile işbirliğini sonlandırmaması durumunda David Haines isimli İngiliz bir rehinenin de öldürüleceği tehdidinde bulunuyor.

    Beyaz Saray kafa kesmeyi doğrulamıştı

    Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, gazetecinin infazını gösterdiği iddia edilen videonun orijinalliğinin teyit edilemeyeceği bildirildi.

    31 yaşındaki Floridalı gazetecinin geçen yıl Ağustos ayında IŞİD militanları tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

    IŞİD tarafından daha önce yayınlanan videoda Sotloff'un kaderinin Başkan Obama'nın elinde olduğu kaydedilerek, IŞİD'e yönelik ABD operasyonlarının durmaması halinde gazetecinin öldürüleceği uyarısı yapılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Steven Sotloff, bundan önce yayınlanan ve James Foley'in infaz edildiği videoda, sıradaki kişi olarak gösterilmişti.

    Diyarbakır'da uçak düştü

    Beyaz Saray teyit etmedi

    Bu arada Beyaz Saray, istihbarat camiasının, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Suriye'de rehin alınan ABD'li serbest gazeteci Steven Sotloff'un öldürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen görüntünün gerçek olup olmadığı üzerinde çalıştığını bildirdi.

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, yaptığı açıklamada, "Amerikan vatandaşı Steven Sotloff'un IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin olduğunu iddia eden videoyu gördük. İstihbarat camiası, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalışıyor" ifadesini kullandı.

    Videonun gerçek olması halinde, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini belirten ve Sotloff'un ailesine başsağlığı dileklerini ileten Meehan, zamanı geldiğinde konuyla ilgili daha fazla bilgi vereceklerini kaydetti.

    Gazetecinin ailesi açıklama yaptı

    Bu arada, Amerikalı gazeteci Sotloff'un ailesi adına da bir açıklama yapıldı.

    Ailenin sözcüsü Barak Barfi, ailenin videoyu gördüğünü, ancak yetkililerin henüz videonun gerçek olduğunu teyit etmediğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barfi, "Ailenin, bu korkunç trajediden haberi var ve özel olarak yasını tutuyor. Bu zor zamanda aileden kamuoyuna bir açıklama olmayacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow