hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'in Kobani'deki mevzileri ve konaklama tesisi vuruldu

    IŞİDin Kobanideki mevzileri ve konaklama tesisi vuruldu
    expand

    ABD ve koalisyon güçleri IŞİD'e yönelik Irak ve Suriye'de 9 yeni hava saldırısı düzenledi. IŞİD'in Kobani'deki mevzileri ile konaklama alanı vuruldu. Öte yandan Irak'ta başkent Bağdat yakınındaki Anbar kenti de IŞİD'in eline geçmek üzere. Kent yönetimi ABD'den kara birliği istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta IŞİD hedeflerine 9 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

    CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün ve bugün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 4, yine dün ve bugün Irak'taki hedeflere de saldırı uçağı ve insansız hava araçlarıyla 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

    Suriye'de Rakka'nın kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'in kullandığı silahlı araç yerleşkesinin imha edildiği bildirildi. Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki 3 saldırıda ise örgütün bir muharebe mevzisinin ve konaklama alanının yok edildiği kaydedildi.

    Irak'ta da Hit'in güneybatısındaki saldırıda IŞİD'in bir silahlı aracı, güneydoğusundaki saldırıda ise örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi. Kerkük'ün güneydoğusunda IŞİD'in bir kontrol noktası hedef alınırken, kentin güneyindeki saldırıda da örgüte ait küçük bir ünitenin vurulduğu açıklandı. Ramadi'nin kuzeybatısındaki hava saldırısında örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının imha edildiği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, Suriye'deki hava saldırılarına Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Irak'taki saldırılara ise İngiltere'nin destek verdiği bilgisi paylaşıldı.

    IŞİD Kerkük'te de bombalandı

    Irak ordusu ve koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, bugün saat 14.30'dan itibaren Kerkük sınırlarında bulunan Molla Abdullah ve Beşir çevresindeki IŞİD mevzilerini de bombaladı. Güvenlik yetkilileri, operasyonun ikinci kısmında, Kerkük'ün Hawice ilçesine bağlı Reşad, Ebasi ve Tilwerid köyleri çevresinde bulunan IŞİD merkezlerinin hedef alındığını ifade etti. Hava bombardımanının çok şiddetli olduğunu kaydeden yetkililer, aldıkları bilgiye göre IŞİD'in operasyonda çok sayıda kayıp verdiğini söyledi.

    Bu arada Irak Hava Kuvvetleri'nin ABD yetkililerinin işbirliği ile dün gece Kerkük'ün Dakuk bölgesinde bulunan IŞİD hedeflerini bombaladığı açıklandı.

    İran'dan Türkiye'ye Kobani suçlaması

    Kobani'ye silah ve cephane yardımı açıklaması

    Irak'ta Anbar düşmek üzere

    Öte yandan, IŞİD'İN Suriye'deki ilerleyişi gündemin bir numaralı maddesi ancak örgütün Irak'taki ilerleyişinin yarattığı tablo da vahim. Başkent Bağdat yakınlarındaki Anbar düşmek üzere. Bağdat tehlike altında. Anbar yönetimi Amerikan kara birliklerinin gönderilmesini istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD Bağdat'ın kapısına dayandı

    Bunların yanı sıra, Irak'ın Salahaddin vilayetinde IŞİD'le güvenlik güçleri arasında da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Tikrit Üniversitesi'ne saldırı düzenleyen IŞİD militanları ile yaşanan çatışmada örgütün 6 militanının öldürüldüğü bildirildi.

    Kobani'nin az bilinenleri

    Mevziye girdi, IŞİD namlularının ucunda o kareleri çekti

    Kobani ile yeniden gündeme gelen Hizbullah kimdir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow