İsrail ateşkesi kabul etti

İsrail Mısır’ın sunduğu ateşkes teklifini kabul etti. Ancak Hamas ateşkese sıcak bakmadığını belirtti.
İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiğini belirtti.
Gendelman, ateşkesin 09.00'dan itibaren başlatıldığını ifade etti. Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını
duyurmuştu.
Bu tarihten itibaren İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 189 kişinin hayatını kaybetti, bin 400 kişi yaralandı.
Mısır'dan İsrail'e füze atıldı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa Türkiye'ye geliyor! Papa 14. Leo, İznik seyahati için hazırlıkta
"Macron trende uyuşturucu kullandı" iddiası Avrupa'yı karıştırmıştı: Fransa'dan "peçeteli" yalanlama geldi!
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! "Erdoğan için büyük bir zafer"
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0