hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail, Mısır’ın ateşkes önerisini kabul etti

    İsrail, Mısır’ın ateşkes önerisini kabul etti
    expand

    İsrail, Mısır'ın Gazze için sunduğu ateşkes teklifine olumlu yanıt verdi. Ancak ateşkes teklifi Hamas tarafından destek görmedi. Ateşkes önerisinden birkaç saat sonra Gazze tarafından fırlatılan roket ise İsrail'in Aşdod kentini vurdu. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonda ise şu ana kadar en az 194 Filistinli hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanması için uluslararası çabalar sürerken, Mısır’dan iki tarafa somut bir öneri geldi. AFP’nin haberine göre Mısır, bugün TSİ 09.00 itibarıyla tarafların ateşi kesmesini, ardından da İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargonun yumuşatılması için müzakerelere başlanmasını teklif etti.

    Mısır'ın yaptığı teklifi bu sabah saatlerinde değerlendiren İsrail kabinesi, öneriyi kabul etti.

    İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiğini belirtti. Açıklamanın ardından Gazze sınırı yakınındaki İsrail askerleri de dinlenirken görüldü.

    İsrail ordusundan açıklama
    İsrail ordusu da Gazze'ye yönelik saldırıları askıya aldığını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, "Hükümetin talimatları doğrultusunda ordu, teyakkuz halini muhafaza etmekle birlikte Gazze'ye saldırılarını askıya alma kararı aldı" ifadesine yer verdi. Adraee, ordunun Hamas'ın hareketlerini takip etmeye devam edeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu: Hamas ateşkesi kabul etmezse...
    İsrail ise Gazze tarafının sınırötesi eylemlerinin devam etmesi durumunda askeri operasyonlarını iki katına çıkarmayı planlıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bugün gazetecilere yaptığı açıklamasında "Gazze Şeridi'nin füzeler, roketler ve tüneller olmak üzere her şekilde askerden arındırılması için Mısır'ın önerisini kabul etti. Ancak Hamas ateşkesi kabul etmezse, şimdilik durum bunu gösteriyor, İsrail bölgede sükuneti sağlamak adına her türlü askeri operasyonunu genişletmek için uluslararası meşruiyete sahip olacaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow