hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail öldürmeye devam ediyor

    İsrail öldürmeye devam ediyor
    expand

    İsrail ordusu bugün de Gazze'yi havadan vurmaya devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait 3 katlı ev tamamen çöktü. Saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail'in aralıksız olarak devam eden operasyonlarında ölü sayısının 500'ü geçtiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'de görevini fiilen yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Ebu Cami ailesine ait 3 katlı binanın tamamen çöktüğünü, olayda 26 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Söz konusu saldırıda daha önce evin enkazından 6'sı çocuk 9 kişinin cesedinin çıkarıldığı ifade edilmişti.

    14 yılda tam 8 kez...

    İftar sigarası TRT'yi yaktı

    İsrail topçu birliklerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine, sabah saatlerinde düzenlediği saldırıda 7'si çocuk 9 Filistinlinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını da hatırlatan Kudra, son saldırıda yaşamını yitirenlerle, İsrail ordusunun, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'de ölenlerin sayısının 509'a yükseldiğini, şimdiye kadar 3 bin 150 kişinin yaralandığını kaydetti.

    Park Orman Raporu: Doğa katledilecek, çok sayıda ağaç kesilecek


     "Kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar"

    "Siyam ailesinin bireylerine ait kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar Avrupa Hastanesine getirildi" diyen Kudra, İsrail'in bu aileye karşı insanlık suçu işlediğini vurguladı.

    Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Siyam ailesine ait altı eve 13'ün üzerinde top mermisi attığı ve ateş açtığı bilgisini verdi. Öte yandan, Refah kentine düzenlenen saldırılarda bir Filistinli balıkçı hayatını kaybetti, iki balıkçı yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Hakkari' de sokağa çıkma yasağı sürüyor


    Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

    Şucaiyye'de ölü sayısı artabilir

    Bu arada, ilk yardım ekipleri ve Kızılay görevlileri, İsrail'in Şucaiyye'deki şiddetli bombardımanı nedeniyle cesetlerin tamamına
    ulaşılamadığını, yaralılara da yardım götürülemediği için ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

    Ekipler, saldırılar nedeniyle, ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini kaydetti.

    Öte yandan, saldırıların başladığı günden bu yana yaklaşık bin 90 evin tamamen yıkıldığı, 18 bin 70 evin ise zarar gördüğü belirtildi.

    Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    İsrail askerlerini taşıyan araca roket


    Tugaylar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kassam, Gazze'nin Tuffah mahallesine giren İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurdu" denildi.

    İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün akşam Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada Şaol Aron adlı bir İsrail askerini esir aldıklarını duyurmuştu.

    Öte yandan İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz tarihinden bu yana 5'i ağır yaralı 55 İsrail askeri hastanelerde tedavi görüyor.

    Gazze'ye karşı yürütülen hava ve deniz saldırılarını başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ise 502 Filistinli hayatını kaybetmiş, 3 bin 150 kişi
    yaralanmıştı.

    İsrail'in dün sivillere yönelik gerçekleştirdiği Şucaiyye katliamında hayatını kaybeden 72 kişi arasında ise çok sayıda çocuk kadın ve yaşlı bulunduğu açıklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow