hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den "yeni Şucaiyye katliamı"

    İsrailden yeni Şucaiyye katliamı
    expand

    İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde bir pazar yerini bombalaması sonucu 17 kişinin öldüğü, 200 kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise BM'ye çağrıda bulunarak, Gazze'yi "afet bölgesi" ilan etmelerini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının, Şucaiyye'deki pazar yerine düzenlediği saldırıda arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 kişinin yaşamını yitirdiğini, 200 kişinin yaralandığını belirtti.

    İsrail'in sivillere yönelik işlediği katliamlara bir yenisini daha eklediğini dile getiren Kudra, enkaz altında kalanları çıkarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

    Bülent Arınç'ın "kahkaha" sözleri dış basında

    Bülent Arınç'a Demirtaş'tan kahkaha yanıtı

    FEMEN'den Arınç'a "kahkaha" yanıtı

    Görgü tanıkları da çarşıda yer alan dükkanlarda saldırının etkisiyle yangın çıktığını ve bölgede patlamaların meydana geldiğini aktardı.

    İsrail ordusunun, 20 Temmuz Pazar günü aynı mahalleye düzenlediği saldırılarda, arasında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 70'ten fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi yaralanmıştı.

    İsrail ordusu, 3 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

    Bu arada İsrail ordusu, 3 askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin doğusunda, Hamas'a ait bir tüneli açığa çıkarmak amacıyla yürütülen operasyon esnasında 3 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

    Gün içerisinde yürütülen kara harekatı sırasında 27 askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, "Koruyucu Hat operasyonun" başlangıcından bu yana 56 İsrail askerinin öldürüldüğü kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow