hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'e büyük darbe! Delta ve Lufthansa askıya aldı!

    İsraile büyük darbe Delta ve Lufthansa askıya aldı
    expand

    Dünyanın en büyük hava yolu şirketi Delta, tüm İsrail uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Delta, kararı güvenlik nedeniyle aldığını açıkladı. Delta'nın kararından sonra Lutfhansa da Tel Aviv uçuşların iptal ettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük hava yolu şirketi olan Delta, güvenlik gerekçeleriyle İsrail'e olan tüm uçuşlarını iptal etti. Delta Hava Yolları, Tel Aviv Ben Gurion Uluslararası Havaalanı ile John F. Kennedy Uluslararası havaalanındaki gelen ve giden tüm uçuşları süresiz olarak askıya aldı.

    Delta Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, müşterilerinin ve çalışanlarının güvenliğini düşündüklerini  ABD Federal Havacılık İdaresi ile işbirliği içinde olunduğu açıklandı. Salı günü John F. Kennedy hava limanından Tel Aviv'e gidecek olan DL468 sefer sayılı uçağın güvenlik gerekçesiyle Paris- Charles Gaulle Havaalanı'na indiği bildirildi. İptal eden uçuşa katılan 273 yolcu ve 17 mürettabat bulunduğu açıklandı.

    Delta Hava Yolları, Tel Aviv’e gidecek ya da gelecek olan bilet almış tüm yolcularının ücret ödemeden biletlerini değiştirebileceğini duyurdu.

    Lufthansa da iptal kararı aldı

    Amerikan şirketlerinin ardından Alman havayolu şirketi Lufthansa ve Fransız havayolu şirketi Air France Tel Aviv uçuşlarını iptal etti. Lufthansa, öncelikle şimdilik 36 saatliğine Tel Aviv uçuşlarını iptal kararı aldıklarını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kararın Lufthansa Grubu'na bağlı Germanwings, Austrian Airlines ve Swiss Air için geçerli olduğunu kaydeden yetkililer, Ben Gurion Havaalanı'ndaki güvensiz durum nedeniyle böyle bir karar alındığını vurguladı.

    Lufthansa Frankfurt, Berlin, Münih, Viyana ve Zürih olmak üzere Tel Aviv'e günde yedi ila 10 kez uçuyordu.

    Air Canada'dan da uçuşlar iptal kararı

    Kanada Havayolları Air Canada da İsrail'in başkenti Tel Aviv'e olan uçuşlarını güvenlik nedeniyle iptal etti.

    Air Canada'dan yapılan açıklamada, ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA), Ben Gurion Havaalanı yakınlarına roket düşmesi üzerine Amerikan havayolu şirketlerine Tel Aviv uçuşlarını 24 saatliğine iptal etmesini dikkate alarak, yerel saatle 18.10'da Toronto'dan Tel Aviv'e gidecek Air Canada'nın uçuşunu iptal ettiği kaydedildi.

    Açıklamada, sonraki uçuşların da durum güncellemelerine bakılarak yapılıp yapılmayacağına karar verileceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow