hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte o sorunun cevabı

    İşte o sorunun cevabı
    expand

    Dünyanın üzerinde düşündüğü o sorunun cevabı açıklandı. Peki ya siz çözebildiniz mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruda Cheryl'ın Albert'e doğduğu ayı, Bernard'a ise doğduğu günü söylediğini biliyoruz. O halde şöyle bir liste yapabiliriz;

    Albert'in bildikleri: Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos

    Bernard: 14, 15, 16, 17, 18, 19

    Sorunun ilk cümlesinde Albert ne kendisinin ne de Bernard'ın Cheryl'ın doğumgününü bildiğini söylüyor. Albert yalnızca doğum ayını biliyor ve listede geçen aylar ve günler arasında 18 ve 19 yalnızca bir kez yer alıyor. Böylece Cheryl'ın doğumgününün 19 Mayıs ve 18 Haziran olmadığını anlıyoruz. Albert'in Bernard'ın doğumgününü bilmemesinden emin olması için kendisine verilen ayın Temmuz ya da Ağustos olması gerekiyor. Böylece seçenekler iki aya iniyor.

    İkinci cümlede Bernard, doğumgününü bilmediğini ancak şimdi öğrendiğini söylüyor. Buna göre, Bernard olası ayları Temmuz ve Ağustos'a indirgedikten sonra kendisine verilen günleri ele alıyor. Kendi söylemine göre Bernard doğumgününü öğreniyor. Yalnızca günü bilen Bernard için üç seçenek kalıyor 16 Temmuz, 15 Ağustos ve 17 Ağustos.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçüncü cümlede Albert de artık doğumgününü öğrendiğini söylüyor. Albert doğumgününün Temmuz ayında olduğunu biliyor. Diğer iki tarih de Ağustos ayında olduğu için bu seçenekler eleniyor.

    Sorunun cevabı: Cheryl'ın doğumgünü 16 Temmuz'da...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow