hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya Mehmet Ali Ağca'yı sınır dışı etti

    İtalya Mehmet Ali Ağcayı sınır dışı etti
    expand

    Suikast girişiminde bulunduğu Papa 2'nci Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Mehmet Ali Ağca'nın, İtalya'ya yasa dışı belgelerle seyahat etmesinden ötürü akşam saatlerinde sınır dışı edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde; Ağca'nın durumuna bakan sulh hakiminin, İtalya'ya Avusturya üzerinden gelerek, 13 Mayıs 1981'de Aziz Petrus Meydanı'nda suikast girişimi ile yaraladığı Papa 2. Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Ağca için İtalya'dan sınırdışı edilmesi yönünde karar verdiği ifade edildi.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Papa suikasti faili Ağca'nın İtalya'ya girmek için uygun vizesinin olmaması sebebiyle alacağı sınırdışı kararını takiben akşam saatlerinde Alitalia'ya ait uçakla Türkiye'ye gönderildi.

    Mehmet Ali Ağca gözaltına alındı

    Mehmet Ali Ağca, avukatı Mustafa Demirbağ aracılığı ile yaptığı açıklamada, "İtalya'ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiğimi iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. 34 yıl önce Roma'ya nasıl girdiysem, aynı şekilde girdim. 2011 yılında almış olduğum Türk pasaportumla Avusturya'ya gittim, oradan da Roma'ya geçtim" ifadelerini kullanmıştı.

    Atatürk Havalimanı pasaport kontrol büro amirliği'nde sınır dışı işlemleri tamamlanan ağca daha sonra avukatıyla birlikte havalimanından ayrıldı. Mehme Ali aAğca, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

    Mehmet Ali Ağca İtalya'ya nasıl girdi?

    Vatikan'a kaçak giren Mehmet Ali Ağca'nın yol ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow