hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya'da 'seksist' reklama yasak

    İtalyada seksist reklama yasak
    expand

    İtalya'nın başkenti Roma'da, kadın bedenini obje olarak kullanan cinsiyetçi reklam afişlerine yasak geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Seksist reklam karşıtı" olarak nitelenen, kadınları rencide eden reklamlara ilişkin yapılan yeni düzenlemeyi, Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino açıkladı.
    İtalyan Kadınlar Birliği ve Avrupa Birliği (AB) İtalya ofisinin düzenlediği bir ödül törenine katılan Marino, burada yaptığı açıklamada, “Artık belediyemiz sınırlarındaki reklam alanları, belirlediğimiz kurallara saygı duyanlarca kullanılabilecek. Kadın bedeni, reklamlarda cinsiyetçi şekilde bir obje olarak kullanılamayacak" dedi.

    Belediye başkanı, sadece cinsiyetçi değil, şiddet çağrıştıran reklamların da Roma sokaklarında kendisine yer bulamayacağını söyledi.
    Aynı törende bulunan, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin kadın başkanı Laura Boldrini de, ürün tanıtımında amaç dışına çıkılarak, kadın bedeninin bir araç olarak kullanılmasına ilişkin yasağı olumlu karşıladığını belirtti. Boldrini, “Aferin Ignazio, seninle gurur duyuyoruz" dedi.

    Aralık ayında belediye meclisinde kabul edildiği belirtilen, ancak şimdi uygulamaya konacak olan söz konusu yasağın, cinsel yönelim ve kimlik gibi bireysel özgürlükler ve haklara zarar veren, şiddeti çağrıştıran tanıtımlar için de geçerli olacağı kaydedildi.

    2015'in en genç milyarderleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkelere göre aylık net kazançlar

    "Abdullah Gül yeni parti kuruyor"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow