hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    John Kerry'den Boko Haram ile mücadele mesajı

    John Kerryden Boko Haram ile mücadele mesajı
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Boko Haram ile mücadele eden Nijerya'yı ziyaret ederek, Afrika ülkesinin bu örgütle mücadelesine destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kerry, Nijerya'yı ziyaretinde Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ve muhalif liderlerle bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı, temaslarından sonra basına yaptığı açıklamada, "ABD, mütemadiyen masum Nijeryalıların öldürülmesi ve bölge halklarına yönelik saldırılara son verilmesi için Nijerya ordusuyla birlikte çalışmaya devam edecek" dedi ve son birkaç haftadır yükselişe geçen saldırıları sert bir dille kınadıklarını belirtti.

    John Kerry, Nijerya'da 14 Şubat'ta yapılacak devlet başkanı ve genel seçimler konusunda da yorumda bulundu.

    Nijerya'daki seçimlerin "güvenilir" olması gerekliliğinin altını çizen Kerry, "ABD hükümeti, Nijerya'nın gelecek ay güvenilir, özgür ve adil seçimler yapacağına güçlü bir şekilde inanıyor" diye konuştu. Kerry, seçimler sırasında şiddeti herhangi bir biçimde teşvik eden Nijeryalıların, ABD'ye giriş yapamayacakları tehdidinde bulundu.

    Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan da Kerry ile görüşmesinde ülkesinde "özgür, adil ve güvenilir seçimler" düzenlemesi için gerekli tüm koşulları sağlama sözü verdi.

    Jonathan, Boko Haram'a karşı Kamerun, Çad, Nijer ve Benin ile çok uluslu görev gücü inşa edilmesine sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getirerek, "Nijerya ve Batı Afrika'da Boko Haram'a karşı savaşın kazanılması, dünyada radikalizm eğilimini alt etmek için kesinlikle gerekli" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı püskürtüldü

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin ziyareti sırasında Nijerya ordusunun, Boko Haram militanlarının ülkenin kuzeydoğusunda Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye düzenlediği bir saldırıyı püskürttüğü bildirildi.

    Nijerya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Maiduguri'ye saldıran teröristlerin başarıyla püskürtüldüğü, olayda onlarca teröristin öldüğü, birçoğunun yaralandığı, kaçan militanların silahlarının da ele geçirildiği" belirtildi.

    Bazı görgü tanıkları da ordunun müdahalesinde 100'den fazla Boko Haram militanın öldürüldüğünü söyledi. Olaydan sonra Maiduguri'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve tüm yollar kapatıldı.

    Obama'dan Yemen mesajı

    Yemen'de Husilere pusu: 9 kişi öldürüldü

    Yunanistan seçim sonuçları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow