hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanadalı hakim başörtüsü nedeniyle davasına bakmadı

    Kanadalı hakim başörtüsü nedeniyle davasına bakmadı
    expand

    Kanada'nın Quebec eyaletinde, yaşayan Filistinli Rania El-Alloul, gittiği mahkemede, hakimin başörtüsü tepkisiyle karşılaştı. Başörtüsünü çıkarmayınca da davası süresiz ertelendi. Duruma tepki gösterenler mağdur kadına destek kampanyası başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanada'nın Montreal kentinde yaşayan Rania El-Alloul, oğlunun geçersiz ehliyetle kullandığı, polis tarafından çekilen aracını almak üzere gittiği mahkemede, Hakim Eliana Marengo'nun başörtüsü tepkisiyle karşılaştı.

    Hakim Marengo, mahkemelerde hakimin karşısına düzgün bir kıyafetle, şapkasız ve güneş gözlüğü olmadan çıkılması kuralı bulunduğunu hatırlatıp, başörtüsünü de bu kapsamda değerlendirerek, Filistin asıllı Kanada vatandaşı Rania El-Alloul'dan başörtüsünü çıkarmasını istedi.

    Davalı kadın, avukat tutacak parası olmadığını, başörtüsünü de dini inancı nedeniyle çıkarmayacağını belirtince, hakim Marengo da davayı süresiz erteledi. Davanın süresiz ertelenmesi ise Rania El-Alloul'un araçsız kalmasına neden oldu.

    Rania El-Alloul'a araba almak için kampanya başlattılar

    Rania El-Alloul için "www.gofundme.com" isimli bağış sitesinde hesap açıldı. Farklı şehirlerde yaşayan Numan Ahmed ve Rayan Rafad isimli iki arkadaşın "Rania El-Alloul için araba alalım" (Buy a car for Rania El-Alloul) başlığıyla 27 Şubat'ta açtığı yardım kampanyasında şu ana kadar 43 bin Kanada Doları (yaklaşık 87 bin TL) yardım toplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kampanyanın açıldığı "www.gofundme.com/buyhijabiacar" internet sayfasından amaçlarını açıklayan Numan Ahmed ve Rayan Rafad, "Rania El-Alloul'a, sadece başörtüsü taktığı için haksız muamele edildi. Bu Kanada'da olabilecek birşey değildir. Rania'nın hakları Kanada Hak ve Özgürlükler Beyannamesi'nin koruması altındadır. Haydi birlikte Rania'ya Kanadalıların misafirperverliğini gösterelim" ifadelerini kullandı.

    Rania El-Alloul'un, "yabancı düşmanı ve nefret dolu bir yargıcın muamelesi nedeniyle kötü durumda olduğunu" anlatan organizatörler, "Biz bu kampanyayı Rania'ya araba almak ve onun hukuk mücadelesinde ihtiyacı olacak parayı toplamak için açtık. Toplanacak para, Rania'ya çek olarak verilecek ve istediği gibi kullanabilecektir. Bundan endişe duyanlara bağışlarını iade etmeyi garanti ediyoruz" duyurusunu yaptı.

    O elbise ne mavi-siyah ne de altın sarısı-beyaz!

    Karadenizli tornacı "Tersedes" üretti

    Ve Irak IŞİD operasyonunu başlattı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow