hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kerkük'te Dakuk'un köyleri IŞİD'den temizleniyor

    Kerkükte Dakukun köyleri IŞİDden temizleniyor
    expand

    Irak'ta Peşmerge güçleri, Kerkük'ün güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak için IŞİD militanlarına yönelik yeni bir operasyon başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre Peşmergeler, Kerkük'ün 35 kilometre güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı Vahde, Kadisiye, Said ve Halid köylerini kurtarmak için sabah saatlerinden itibaren IŞİD mevzilerini bombalamaya başladı. Operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla destek veriyor.

    Geriye harap halde binalar ve cesetler kaldı

    Kerkük'ün güneyinde ilerleyen Peşmerge güçleri, Vahde, Said ve Halid köylerini, IŞİD'den kurtardı.

    Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Peşmergeler, ciddi bir direnişle karşılaşmadan ilerliyor. Ağır silahlarla IŞİD mevzilerini bombalayan Peşmergeler, kısa sürede Vahde, Said ve Halid köylerini kontrolüne aldı. Peşmergeler karşısında duramayan IŞİD militanları, bölgeyi hızla terk ediyor. Örgüt, bölgeden çekilirken geride çatışmalarda ölen militanlara ait cesetler kaldı.

    Öte yandan Peşmerge kaynakları, Tikrit ve Kerkük'ün güneyinde devam eden operasyonlar nedeniyle IŞİD militanlarının büyük bir moral kaybı yaşadığını ve bu nedenle Kerkük'ün güneyini terk ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söz konusu köylerin, Kerkük-Bağdat yoluna çok yakın oldukları, bu nedenle IŞİD'in her gün binlerce insanın kullandığı yol güzergahı üzerinde büyük bir tehdit olduğu kaydedildi. Dakuk ilçesi, Irak ordusunun, Kerkük ve Musul'dan çekilmesinin ardından Peşmergenin kontrolüne girmişti.

    Peşmerge güçleri ve Şii milislerden oluşan Halk Toplulukları, Kerkük'ün güneyine düzenledikleri ilk operasyonda 30 köyü IŞİD'den almış ancak Türkmen yerleşim birimi Beşir'i kurtaramamıştı.

    Şiiler ve Peşmerge, IŞİD'e yönelik büyük operasyon başlattı

    IŞİD'ciler böyle kaçmaya çalışıyor

    IŞİD'e katılmaya giden İngilizler İstanbul'da yakalandı

    Adana'da yol kenarında iki kadın cesedi bulundu

    Özgecan'ın katil zanlıları yalan ifadede anlaşmış!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow