hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızını IŞİD'in elinden böyle kurtardı!

    Kızını IŞİDin elinden böyle kurtardı
    expand

    İsmi yalnızca "Monique" olarak açıklanan Hollandalı bir anne, 19 yaşındaki kızı Ayça'yı IŞİD'in elinden kurtarmak için belki de yalnızca bir annenin gösterebileceği bir kahramanlıkta bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayça sosyal medya üzerinden tanıştığı ve annesinin deyimiyle bir "Robin Hood" olarak gördüğü Türk asıllı Hollandalı IŞİD militanı Omar Yılmaz'a aşık olmuştu.

    Din değiştirerek Müslüman olan ve şubat ayında Rakka'ya kaçan Ayça bu hayattan kısa sürede pişman oldu. Ayça, internetten görüştüğü annesine Rakka'dan kurtulmak ve geri dönmek istediğini söyledi.

    Hollanda hükümetinin ve polisinin yoğun itiraz ve uyarılarını dikkate almayan Monique bunun üzerine kızını kurtarmak için önce Türkiye'ye geldi.

    Sınırdan bir burka ile gizlenerek IŞİD'in merkez üssü de olan Suriye'nin Rakka şehrine geçti. Monique önceden planladıkları gibi kızıyla Rakka'da buluştu.

    Kaçışlarının detaylarınıpaylaşmayan kahraman anne ve kızı zorluk içinde Suriye sınırından geçerek Türkiye'ye geri döndü.

    ÖNCE TÜRKİYE'DE SONRA HOLLANDA'DA TUTUKLANDI

    Anca Türkiye'ye geçmek de anne-kızın dertlerini tam olarak bitirmedi. Ayça pasaportu olmadığı için Türkiye'de tutuklandı. Hollanda hükümeti anne ve kızını ülkeye geri döndürebilmek için yoğun bir diplomatik mesai harcadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu mesainin sonucunda ise Ayça ve Monique evlerinin bulunduğu Hollanda'nın Maastricht şehrine geri döndü. Ailenin avukatı Ayça'nın Hollanda'ya giriş yaptıktan sonra tutuklandığını açıkladı.

    İnsanlığın öldüğü şehir: Rakka

    Rakka'yı gizli kamerayla görüntüledi!

    Kanada'da doğdu, İsrailli oldu, YPG'ye katıldı

    YPG'ye katılan yabancı savaşçılar böyle görüntülendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow