hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kobani'deki IŞİD mevzileri bombalandı

    Kobanideki IŞİD mevzileri bombalandı
    expand

    ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler tarafından Kobani’deki IŞİD mevzileri bombalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki şiddetli çatışmalar sürerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler, öğle saatlerinde IŞİD mevzilerini havadan bombaladı.

    3 ayrı noktayı bombalayan jetler, bölgeden ayrıldıkları sırada Kobani’den dumanlar yükselmeye başladı.

    Sınırın Türkiye tarafındaki vatandaşlar ise saldırıları çıplak göz ve dürbünlerle izledi. Kobani’deki yerel kaynaklar, bombardımanda bazı IŞİD mensuplarının öldüğünü öne sürdü.

    Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, dün de Kobani yakınlarında iki IŞİD hedefinin ve Rakka yakınlarındaki iki tankın vurulduğu belirtildi.

    Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Kobani bölgesindeki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarının artabileceğini bildirdi.

    Hava operasyonlarının gerçekleştiği yer sadece Suriye değildi.

    Irak'taki beş IŞİD hedefi de Amerika ve beraberindeki koalisyon güçleri tarafından vuruldu.

    Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili CNN International'a yaptığı açıklamada, Apaçi helikopterlerinin, Irak'ın Anbar bölgesindeki IŞİD hedeflerini vurduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International'a konuşan Kobani'li yerel güçlerden bir kişi IŞİD mevzilerine yapılan saldırı için "Sonunda doğru yerleri vurdular" yorumunda bulundu.

    10 soruda Kobani

    Pentagon maliyeti açıkladı

    Bu arada, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik yaz aylarında başlayan operasyonlarda şimdiye kadar 1,1 milyar dolar harcandığını bildirdi.

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, IŞİD hedeflerine dönük haziran ortasından beri devam eden hava saldırılarının ülkeye maliyeti 1,1 milyar doları buldu.

    Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD donanmasına ait uçakların yaklaşık 185 mühimmatı havadan bıraktığı ve 47 Tomahawk füzesinin gemiden fırlatıldığı belirtilen açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait savaş jetlerinin ise hedeflere yaklaşık 1000 mühimmat bıraktığı bilgisi verildi.

    Hava kuvvetlerinin saldırılarının maliyetine ilişkin rakam belirtilmeyen açıklamada, sadece donanmanın Tomahawk füzeleri ve diğer saldırılara ilişkin harcadığı paranın 62 milyon dolar olduğu ifade edildi.

    PYD'li siyasetçi: "IŞİD Kobani merkezine girdi"

    Açıklamada, bugüne kadar örgütün Irak'taki hedeflerine yönelik 266 olan hava saldırısının sayısının Suriye'de 95 olduğu bildirildi. Horasan grubunun Halep yakınlarındaki noktalarını hedef alan saldırıların ise 8 olduğu kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin Irak'ta, Bağdat Büyükelçiliği'nin güvenlik personeli ile Bağdat ve Erbil'de bulunan ortak operasyonlar merkezindeki çalışanları dahil bin 300'den fazla askeri bulunuyor.

    ABD'den Davutoğlu'na "Esad" yanıtı

    Pentagon, Irak ve Suriye'de sürdürülen operasyonların kesin maliyetine ilişkin rakamları belirlemekte zorlanıyor. Zira Pentagon yetkilileri, hava saldırılarının günlük maliyetinin ortalama 7 ila 10 milyon dolar olduğunu ifade ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow