hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kolomb’un Türk olma olasılığı var mı?"

    Kolomb’un Türk olma olasılığı var mı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İspanya’da seminer konusu oldu. İspanya’nın dünyaca ünlü Salamanca Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümü Türkiye’de son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini konu alan bir seminer düzenleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konumunu tartıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seminere çok sayıda profösör ve öğrenci katıldı. Seminere damgasını vuran olay ise, Erdoğan’ın kısa süre önce gündeme getirdiği ve büyük tartışmaya konu olan "Amerika kıtasını Müslümanlar keşfetti" sözleri oldu. Katılımcılardan birinin "Kolomb’un Türk olma olasılığı var mı?" sorusu uzun süre gülüşmelere yol açtı.

    Kolomb’dan önce bu kıtaya ayak basanların olduğu tezinin doğru olmasına rağmen ispata gerek duyulduğu vurgulanan seminerde, "Burada önemli olanın Amerika’ya ilk ayak basanın kim olduğu değil Kolomb’un ayak bastığında bunu onaylatmasıdır" denildi.

    Kolomb ve kıble tartışmasının kaynağı

    Seminerin yöneticilerinden Hukuk profösörü Juan M. Bautista, seminer başlığı olarak Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini seçmelerindeki amaçlarının Ak Parti’nin iktidara gelmesi ile başlayan değişim olduğunu söyledi.

    Bautista, Türkiye’nin Erdoğan ile birlikte radikal bir döneme girdiğini, batıdan uzaklaşarak doğuya daha fazla entegre olmaya başladığını vurguladı. Türkiye’nin Avrupa için çok önemli bir ülke olduğunun da altını çizen Prof.Dr. Bautista, Türkiye ve Erdoğan’ın yaptıklarının İspanyol araştırmacılar için cazip bir konu olduğunu hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küba cami capsleri

    İspanyollardan Erdoğan'a Kolomb yanıtı

    Erdoğan: Kübada'ki dağın tepesine cami yakışır

    "Amerika'nın keşfi" iddiasının sahibi Prof. Sezgin konuştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow