hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kral Selman'dan memur, emekli ve öğrencilere 2 maaş ikramiye

    Kral Selmandan memur, emekli ve öğrencilere 2 maaş ikramiye
    expand

    Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, göreve gelmesi münasebetiyle devlet memurları, emekliler ve öğrencilere 30 milyar dolar değerinde 2 maaş ikramiye ödenmesini emretti. Devlet kurumlarında da değişikliğe gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kral Selman, devlet memurları, emekliler ve öğrencilere 2 maaş ikramiye ödenmesine, sivil mahkumlara kamu haklarından kaynaklanan 500 bin Suudi Arabistan Riyali'ni (yaklaşık 133 bin dolar) aşmayan para cezalarının affedilmesine, af kapsamındaki yabancı uyrukluların da sınır dışı edilip, haklarında ülkeye giriş yasağı konulmasına karar verdi.

    Edebiyat kulüpleri ve futbol takımlarına da destek

    Elektrik ve su hizmetlerine yönelik projelerde harcanmak üzere 20 milyar riyal tahsis edilmesini kararlaştıran Selman, ülkede kayıtlı tüm edebiyat kulüpleri ve süper lig takımlarına onar, birinci lig takımlarına beşer milyon ve ülkede kayıtlı diğer takımların her birine ise 2 milyon riyal ikramiye ödenmesi talimatını verdi.

    Sosyal güvenlikten yararlananlar ve engellilere de 2 maaş ikramiye ödenmesini emreden Selman, Sosyal İşler Bakanlığı'nda kayıtlı yardım kuruluşlarına destek için 2 milyar, Dayanışma Kooperatifleri Konseyi'ne 200 milyon ve kayıtlı ihtisas meslek birliklerinin her birine 10 milyon riyal ödenmesini kararlaştırdı.

    Sağlık Bakanlığı LÖSEV'in kamu spotunu beğenmedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet kurumlarında değişiklik

    Kral Selman bin Abdulaziz'in, kabine değişikliğine giderek, eski Kral Abdullah'ın yaklaşık 2 ay önce atadığı bazı bakanları görevden aldığı bildirildi. Kral Selman,Kültür ve Enformasyon, İslami İşler, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Sosyal İşer, Tarım ve Sağlık bakanlarının görevine son verdi. Bunun yanı sıra yaşamını yitiren Kral Abdullah'ın oğulları Mekke Emiri (Valisi) Meşal ile Riyad Emiri Türki'yi azleden Kral Selman, diğer oğlu Milli Muhafız Bakanı Mutib'in görevinde ise değişikliğe gitmedi.

    AA Fethullah Gülen'in yaşadığı yeri görüntüledi

    CIA'nın itiraf ettiği 10 işkence!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow