hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürt gruplar IŞİD saldırılarını püskürttü

    Kürt gruplar IŞİD saldırılarını püskürttü
    expand

    İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, İslamcı miliatanların dün gece de Kobani'deki sınır kapısını ele geçirmeye çalıştıkları, ancak saldırıların Kürt gruplar tarafından püskürtüldüğü duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD savaşçıları Arapça Ayn el Arap olarak bilinen kenti bir aydan uzun bir süredir ele geçirmeye çalışıyor ve ABD öncülüğünde mevzilerine yapılan hava saldırılarına ve yüzlerce savaşçı kaybetmelerine rağmen kenti ele geçirmekte ısrar ediyorlar.

    Gözlemevi, Pazar günü yaptığı açıklamada kentte son 40 gün işersinde 815 kişinin öldüğünü ve bunların yarısından fazlasının IŞİD militanları olduğunu haber verdi.

    Kobani'deki intihar saldırısını CNN TÜRK görüntüledi

    İdris Nassan adlı bir Kürt yetkili, IŞİD'in Cumartesi günü Kobani'yi top ateşine tuttuğunu, ama Kürt grupların onları güney ve batıya doğru geri püskürttüğünü söyledi.

    Nassan, "Tabii ki bu gece tekrar deneyeceklerdir. Dün gece takviye güçler, yeni ikmal malzemeleri getirdiler ve bastırıyorlar" dedi.

    IŞİD'le ilgili çarpıcı iddia

    Kürt grupların Türkiye'ye geçebileceği tek resmi yol olan sınır kapısını kaybetmeleri demek, kenti savunanlar açısından büyük bir darbe olacak.

    Gözlemevi, şimdiye dek Kobani'de 302 YPG savaşçısı , 481 IŞİD savaşçısı, 21diğer gruplara mensup savaşçı ve bir de YPG'ye cephane getiren bir gönüllünün öldüğünü duyurdu.

    Tunceli'de hayat normale döndü

    .

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow