hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürtler çocuklarına bu ismi veriyor...

    Kürtler çocuklarına bu ismi veriyor...
    expand

    Bild gazetesi, Kürtlerin, Almanya'nın IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerine gönderdiği Milan tanksavar füze sistemini çocuklarına isim olarak verdiğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bild gazetesinin internet sayfasında paylaştığı video haberde, Iraklı Kürtlerin oldukça etkili olan ve çok sayıda peşmergenin hayatını kutardığı belirtilen Milan füzelerini çocuklarına isim olarak verdikleri aktarılıyor.Habere göre, Lana ve Saman Hawez çifti, çocuklarına Milan adını veren bir aile. "Milan Peşmerge güçlerimizin savunması için önemli bir silah" diyen çift, "Milan adında silah olduğunu duyduğumuzda bu bizim için bir umut oldu. Bu silah belki geleceğimizi kurtaracak. Almanlara ve Alman hükümetine teşekkür ediyorum. Bu silahlar, biz Kürtler ve Kürdistan için büyük bir yardım" ifadelerini kullanıyor.

    Peşmerge Komutanı General Sirvan Barzani de Milan füzelerini övüyor. "Zırhlı araçlara karşı etkili olan Milan füzeleri, IŞİD'in tanklarına karşı tam da bizim aradığımız silahlar" diyen General Barzani, Milan füzelerinin binlerce Peşmerge'nin hayatını kurtardığını belirtiyor.

    Haberde, Muhammed Abdul Kahar Aziz ve Miriam Abdullah Awad çifti ise, Milan'ı Almanya'dan aldık. Etkili bir silah, bu nedenle kızımıza Milan adını verdik. Almanya'ya teşekkür ederiz. Milan büyüdüğünde Almanların bize bu silahları gönderdiğini ve bizi kurtardığını anlatacağım" sözlerine yer veriliyor.

    ''Dünyanın en çirkin kadını'' belgeselini yaptı

    Akıl hastanesinden kan donduran kareler

    Cep telefonunu bakterilerden korumanın yolları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow