hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya açıklarında göçmen teknesi battı

    Libya açıklarında göçmen teknesi battı
    expand

    Libya açıklarında göçmen teknesi battı. Kazada yaklaşık 700 kişinin öldüğünden şüphe ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta Akdeniz'de yaşanan mülteci faciasının ardından Libya açıklarından yine bir haber geldi. Yine göçmenleri taşıyan bir gemi battı, 700 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor.

    Mültecileri taşıyan gemi Libya açıklarında İtalya'nın Lampedusa Adasının yaklaşık 120 mil güneyinde battı. Gemiden 28 kişi kurtarıldı.

    Geminin bir başka ticari geminin yaklaştığını gören mültecilerin geminin bir tarafına yığılması sonucu alabora olduğu belirtiliyor.

    Geçen hafta Akdeniz'de yine mültecileri taşıyan gemi batmış, 400 kişi hayatını kaybetmişti.

     İtalya Başbakanı Renzi: "Şu anda kadar 28 göçmen kurtarıldı"

    İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Akdeniz'de batan ve 700 kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edilen göçmen teknesi faciasının ardından AB'ye bu konuyu görüşmek üzere olağanüstü çağrı yaptı.

    Akdeniz'de, İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede dün gece yarısı yaşanan göçmen faciasından dolayı bugünkü bütün programlarını iptal ederek Roma'ya dönen Renzi, başbakanlık sarayı Chigi'de konuyla ilgili bakanlarıyla yaptığı olağanüstü toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

    Batan tekneye ilişkin, "Gerçekler halen bulanık" ifadesini kullanan Renzi, faciaya dair bilgi vererek, "Şu anda kadar kurtarılan 28 göçmen, cesedi denizden çıkarılan 24 kişi var" dedi. Renzi, daha önce 49 olarak açıklanan kurtulanların sayısını 28 olarak bildirdi.

    İtalya'nın arama kurtarma çalışmalarında olağanüstü bir gayret içerisinde olduğunu bölgede yardım çalışmalarına katılan 18 gemiden 7'sinin İtalya'ya ait olduğunu ve bunun yanı sıra 3 hava ünitesinin destek verdiğini söyledi.

    Durumun dramatik olduğunu dile getiren Renzi, bu insanların savaşlardan kaçtığını belirterek, yakınlarını kaybedenlere taziyelerini iletti.

    Matteo Renzi, "İtalya, kimi zaman yalnız kimi zaman ise uluslararası kuruluşlarla bu konuda olağanüstü bir iş çıkarıyor" diyerek, ülkesinin kaçak göçmenler konusunda çoğunlukla yalnız bırakıldığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Libya'da göçmen faciası: Ölü sayısı 200'ü aştı

    Lastik bottaki 18 kaçak ölümden döndü

    Muğla'da kaçakları taşıyan tekne battı

    Akdeniz'de 25 kaçak soğuktan öldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow