hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Müslüman Kardeşler mesajı

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisiden Müslüman Kardeşler mesajı
    expand

    Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "Mısır halkının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinin milletvekili seçilmesine müsaade etmeyeceğini" ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlete ait El-Ahram, El-Ahbar ve El-Cumhuriyye gazetelerine verdiği röportajda, gelecek genel seçimlerin 2015'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesini beklediğini ifade eden Sisi, "Mısır halkı, genel seçimlerde İhvan'ın meclise geri gelmesine izin vermeyecek" dedi.

    Sisi, anayasa değişikliği yönündeki taleplerin olduğuna ilişkin soruyu, "Bizim oluşturduğumuz ve kararlaştırdığımız anayasayı değiştirmeyi talep etmemiz mantıklı olur mu sizce?" şeklince cevaplandırdı.

    Mısır ile ilişkilerini düzeltmek için Katar'ın attığı adımların yeterli olup olmadığı konusuna da değinen Sisi, "Suudi Arabistan'ın çabaları bizim için takdire şayandır çünkü bizzat Kral Abdullah tarafından takip ediliyor. Ancak Katar'a gelince bekleyelim ve görelim" diye konuştu.

    TÜSİAD’a muhatap resti

    Doha ve Kahire yönetiminin, Temmuz 2013'te Mısır'da yaşanan askeri darbenin ardından gerilen ilişkileri, Suudi Arabistan'ın girişimiyle son dönemde yapılan ziyaret ve açıklamalarla normale dönmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayıp uçak bulundu

    20 Aralık'ta, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin özel temsilcisi Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in temsilcisi Halid Abdulaziz et-Tuvicri, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle bir araya gelmişti.

    IŞİD'ci sanılan 12 MİT'çi öldürüldü iddiası

    Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in Katar ile Mısır arasındaki gerginliğin giderilmesi için başlattığı girişimi yakın zamanda pratiğe dökmeyi istiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

    Haşim Kılıç, ''konuşacağım'' dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow