hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müslüman polis de katliamın sembolü haline geldi

    Müslüman polis de katliamın sembolü haline geldi
    expand

    Charlie Hebdo saldırısında öldürülen Müslüman polis memuru Ahmed Merabet de katliamın sembollerinden biri haline geldi. Twitter'da 42 yaşındaki Merabet için "Benim Adım Ahmed" anlamına gelen "Je Suis Ahmed" etiketi en fazla paylaşılanlar arasında yer aldı. Sosyal medya mesajlarında Müslümanlarla teröristlerin karıştırılmaması gerektiği vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter'da "JeSuisAhmed" etiketiyle paylaşılan bir mesajda "Peygamber için öldürdüklerini söylemelerine karşın onun adını taşıyan bir polisi soğukkanlılıkla öldürebiliyorlar" ifadeleri kullanıldı. Merabet'in cesaretinin takdir edildiği bir başka mesajda "Ben Charlie'yim ama aynı zamanda başkalarının hayatını kurtarmak için vahşice öldürülen Ahmed'im" denildi. Twitter'da paylaşılan başka bir mesajda da şu ifadeler yer aldı: "Adı Ahmed Merabet'ti. Polisti. Cumhuriyeti korurken hayatını kaybetti".

    Müslüman polis de katliamın sembolü haline geldi

    Merabet, adli polis olacaktı

    Başarılı ve mesleğine tutkuyla bağlı bir polis olarak tanınan Merabet, adli polis olmaya hak kazanmıştı. Polis Sendikası yetkilisi Rocco Contento, görevini ihtiyatla yapan bilinçli bir kişi olarak nitelediği Merabat'ın saldırıda öldürülmesine çok şaşırdığını söyledi. Paris'in kuzeyindeki Seine- Saint- Denis bölgesine bağlı Livry-Gargan'da yaşayan Merabet, arkasında eşi, 3 kız kardeşi ve 2 erkek kardeşini bıraktı. Ailesi Merabet'in cenazesinin Bobigny mezarlığına defnedilmesini istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız polisi otobanda saldırganların peşinde

    Saldırganların son kurbanlarından biri olan Cezayir asıllı Merabet, başkent Paris'in 11. bölgesindeki polis merkezinde görev yapıyordu. Yaklaşık 8 yıldır görevini sürdüren Merabet, Richard-Lenoir bulvarında saldırganlar tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Görüntüler, saldırganların bilinci hala açık olan ve kaldırımda yatan Merabet'e "Bizi öldürmek mi istiyorsun?" diye sorduğunu, yaralı polisin ise ellerini kaldırarak "Hayır, sorun yok şef" diye cevap verdiğini gösteriyor. Fransa'da yaşayan Kuzey Afrika kökenliler birbirlerine hitap ederken "şef" ifadesini kullanıyor.

    Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olaydan sonra ülke çapında güvenlik önlemleri arttırılmıştı.

    Saldırı anını yaşayan isim konuştu

    Boko Haram katliam yaptı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow