hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO: "Rus birlikleri Ukrayna'ya girdi"

    NATO: Rus birlikleri Ukraynaya girdi
    expand

    NATO Birlikleri Komutanı General Philip Breedlove, Rusya’nın son birkaç gün içinde sistematik bir şekilde Ukrayna topraklarına çok sayıda askeri araç ve asker sevk etmeye başladığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’da gerilimin yeniden kritik tırmanışa geçtiğini belirten General Breedlove, “Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını ihlal ederek ülkeye girmeye devam ediyor. Bizim bu tespitlerimiz AGİT gözlemcileri verileriyle çakışıyor. Son birkaç gün içinde genelde tank, top ve hava savunma bataryalarından oluşan çok sayıda askeri konvoy ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye giriş yaptığını tespit etmiş bulunuyor. Bu konvoylar sadece silah ve mühimmattan oluşmuyor. Rus ordusuna bağlı canlı askeri gücü de kapsıyor. Elimizde bunu kanıtlayacak deliler de bulunuyor” dedi.

    Rusya'dan kafa karıştıran açıklama

    NATO’nun bu açıklamasından kısa bir süre sonra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan kafa karıştıran tepki beyanı geldi. Rusya’nın resmi RİA ajansı “acil” ibaresiyle yayınladığı Savunma Bakanı Şoygu açıklamasında şöyle denildi:

    "Güneybatı istikametinde siyasi ve askeri durum analiz edildiğinde gerilimin tırmandığını görüyoruz. Rusya, kendini ve müttefikleri güvenliğini sağlamak için askeri önlemler almak zorundadır. Rusya, Güney Askeri Bölgesinde ve özellikle Kırım yarımadasında bağımsız hareke edebilen yeni askeri birlikler oluşturulacaktır. Güneybatı istikametinde arttırılacak askeri varlığımız NATO ittifakının Rusya’ya karşı sergilediği düşmanca tavra karşı önlem niteliği taşıyacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Asılsız iddialar"

    Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da NATO'nun açıklamasını alaycı bir dille yalanladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Biz artık bu tür beyanları kale almıyoruz. Çünkü bu iddialar tamamen asılsız ve kanıtsız. Dünya kamuoyu onların söylediklerine her geçen gün biraz daha az inandığı için NATO ciddiyet dozunu artırıcı açıklamalar yapma ihtiyacı duyuyor."

    İstanbul'da ABD askerlerinin başına çuval geçirdiler

    ABD büyükelçiliğinden "çuval" açıklaması

    IŞİD militanları enerji içeceğiyle savaşıyormuş

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow