hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rudaw sitesi: "Türkiye peşmergenin Kobani'ye geçmesine izin verdi"

    Rudaw sitesi: Türkiye peşmergenin Kobaniye geçmesine izin verdi
    expand

    Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Rudaw internet sitesi, Türkiye'nin, peşmerge güçlerinin Kobani kentine gitmesine izin verdiğini öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radikal gazetesindeki habere göre, Türkiye ’nin IŞİD saldırıları altındaki Rojava’nın Kobani kentine peşmerge güçlerinin gitmesine izin verdiği iddia edildi.

    Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Rudaw haber portalında yer alan habere göre, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye’den, peşmergenin ve yardımların Kobani’ye ulaştırılmasına izin vermesi için talepte bulundu. Rudaw’a göre Türkiye, bu talebe olumlu yanıt verdi.

    Haberde, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir’in de bu konuyla ilgili olarak, son iki gündür PYD ve YPG’yle irtibatta bulunduğu belirtildi.

    PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Mesut Barzani, geçtiğimiz hafta basına kapalı iki toplantı gerçekleştirmişti.

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından Türkiye saati ile bu sabaha karşı saatlerinde yapılan açıklamada ise ABD uçaklarının Kobani’deki Kürt savaşçılarına silah ve mühimmat yardımı yaptığını resmen açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin peşmerge güçlerinin geçişine izin verdiği yönündeki iddiaların, ABD’nin bu açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

    ABD ordusu: "Kobani'deki Kürt kuvvetlere silah yardımı yapıldı"

    Neçirvan Barzani: "Kobani için Türkiye ve ABD ile irtibattayız"

    Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de Kobani için Türkiye ve Amerika ile irtibatta olduklarını belirtti.

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bakanlar kurulu, Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında toplandı.

    Rudaw'ın haberine göre, Barzani'nin "Coğrafi şartlardan dolayı imkanlar sınırlı olmasına rağmen ABD ve Türkiye'yle Kobani'ye yardım etmek için irtibattayız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

    10 bin Kobanilinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesine geldiğini söyleyen Barzani, bölgedeki sorunların çözülmesi için Irak Başbakanı Haydar Ebadi'nin çabalarını destekleyeceğini vurguladı.

    Peşmerge'nin son çaresi PKK

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow