hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu: İran nükleer silaha sahip olursa İsrail'i yok eder

    Netanyahu: İran nükleer silaha sahip olursa İsraili yok eder
    expand

    İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ABD gezisi sırasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu dünya güçlerinin İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını engellemesi gerektiğini ifade etti. Netanyahu İran'ın "beş kıtada teröristleri desteklediğini ve silahlandırdığını" iddia ederken "İran'ın nükleer silahlarla neler yapabileceğini bir düşünün. Nükleer bir İran nihai amacı olan İsrail'i yok etme arzusunu gerçekleştirmiş bir İran olacaktır" açıklamasında bulundu.

    Forbes 2015'in milyarderlerini açıkladı! İşte listedeki Türkler...

    Öte yandan Netanyahu'nun hazırladığı bir haritadaki ayrıntı ise dikkatlerden kaçmadı. İran'ın teröristleri desteklediğini ifade eden Netanyahu bu haritayla iddia ettiği terör eylemlerini açıkladı. Haritada Türkiye'nin dört farklı olayla yer alması dikkatlerden kaçmadı.

    Netanyahu: İran nükleer silaha sahip olursa İsraili yok eder

    KERRY'DEN DESTEK

    İsrail Başbakanı Netanyahu Amerikan kongresinde yapacağı konuşma için Washıngton'da. O konuşma öncesinde Amerika'nın en büyük Yahudi lobisi AIPEC'te konuşan İsrail Başbakanı, kongre daveti yüzünden İsrail-Amerika ilişkilerinin bozulduğu iddiasını yalanladı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry de Netanyahu'ya destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kerry BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'de düzenlenen toplantısında konuştu ve konseyin İsrail'e fazla yüklendiğini söyledi. Kerry, "bu odada hiç kimse, demokratik bir ülkeye dengesiz şekilde odaklanıldığını inkar edemez. " ifadesini kullandı. Konseyin "İsrail takıntısının" tüm kurumun itibarını tehlikeye attığını iddia etti. Kerry, Birleşmiş Milletler içinde bir grup ya da üyenin keyfi ve düzenli olarak İsrail'i gayrimeşru gösterecek ya da izole edecek çabalarda bulunmasına karşı çıkacaklarını söyledi.

    Arınç'tan Demirtaş'a yönelik sert suçlama

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow