hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevruz kutlamalarına intihar bombalı saldırı!

    Nevruz kutlamalarına intihar bombalı saldırı
    expand

    Suriye'nin Haseki kentinde, PYD kontrolü altındaki bölgede Newroz kutlamaları sırasında intihar saldırısı düzenlendi. En az 20 kişinin öldüğü 80 kişinin de yaralı olduğu bildiriliyor. Bölge yetkilileri ise ölü sayısını 50 civarında olarak açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, iki ayrı intihar saldırısı bombalı araçlarla düzenlendi. Reuters'in geçtiği habere göre, Nevruz kutlamaları yapıldığı sırada düzenlenen saldırılarda en az 20 kişi öldü 80 kişi de yaralandı.

    Saldırılardan ilki, PYD'nin kontrolü altındaki El Müftü semtinde, diğer saldırı ise PYD dışındaki Kürt grupların kontrolü altındaki Salihiyye Mahallesi'nde gerçekleşti. Saldırıların ardından Kürt gruplar, tüm Nevruz kutlamalarını iptal etti. Haseki, IŞİD ile Kürt gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri. YPG'den yapılan açıklamada da saldırılarda çoğunlukla kadın ve çocukların hayatını kaybettiği ifade edildi.

    "HASTANELER ÖLÜLERLE DOLDU"

    Bölge yetkililerinden Ekrem Hasso yaptığı açıklamada ise daha kara bir tablo çizdi. Hasso, saldırıdan IŞİD'i sorumlu tutarken 50'den fazla kişinin öldüğünü söyledi. Onlarca yaralı olduğunu ifade eden Hassa bu kişilerin Kamışlı ve Amuda gibi yerleşimlere de götürüldüğünü açıkladı. Hasso "Haseki'deki hastaneler ölülerle doldu, Kürt güçleri alarm durumunda" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evlatlık edindikleri çocukları Facebook'ta satıyorlar

    YÖK İstanbul Üniversitesi için Raşit Tükel'i ikinci sıraya koydu

    Duruşmada profesörü cinayete götüren ilişkiler ortaya döküldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow