hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nijerya'da en az 20 kadın daha kaçırıldı

    Nijeryada en az 20 kadın daha kaçırıldı
    expand

    14 Nisan günü 276 kız öğrencinin İslamcı örgüt Boko Haram tarafından kaçırıldığı Nijerya'dan bir kaçırma haberi daha geldi. Ülkenin güneyinde Garkin Fulani kasabasından en az 20 kadının kaçırıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İslamcı örgüt Boko Haram'ın 200'den fazla Nijeryalı kız öğrenciyi kaçırmasının üzerinden 56 gün geçti. Kızların yerinin bulunduğu ancak can güvenlikleri için herhangi bir operasyon yapmaktan kaçınıldığı belirtilmişti.

    Nijerya halkı ve uluslararası toplum kızların bulunması için nijerya hükümetine çağrılar yaparken ülkeden yeni bir kaçırılma haberi daha geldi.

    Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Garkin Fulani kasabasından en az 20 kadının kaçırıldığı belirtildi.

    Görgü tanıklarının ifadeleri, şüphelileri Boko Haram militanlarının üzerine çekiyor.

    Kadınların kaçırıldığı kasaba ise 200'den fazla kız öğrencinin kaçırıldığı Çibok kasabasın 8 kilometre uzaklıkta.

    Militanların ağır silahlı ve askeri üniforma ile cumartesi günü şafak vakti kasabaya geldiği belirtiliyor.

    İsmini açıklamak istemeyen bir yetkili, kaçırılan kadınların sayısının 40 olduğunu söyleyese de Borno eyaleti yetkilileri 20 kadının kaçırıldığını ifade ediyor.

    Kaçırılan kadınların yeri henüz bilinmezken, aileleri ile herhangi bir iletişime de geçilmiş değil.

    14 Nisan günü Çibok kasabasında bir yatılı okuldan 276 kız öğrenci kaçırılmıştı. Kaçırma olayını yayımladıkları video ile İslamcı örgüt Boko Haram üstlenmişti.

    Bir kısmı kaçmayı başarsa da 200'den fazlasının hala nerede olduğu bilinmiyor.

    ABD, Çin ve İngiltere arama çalışmalarına yardım için bölgeye ekip gönderse de bir sonuç alınabilmiş değil.

    Boko Haram terör örgütü listesine dahil edildi

    Öte yandan Türkiye'de Bakanlar Kurulu, El Kaide terör örgütü ile bağlantılı kuruluşlar listesine Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram'ı da ekledi.

    Bakanlar Kurulu'nun mal varlıklarına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan malvarlığının dondurulmasına ilişkin 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nda değişikliğe gidildi.

    Kurul, söz konusu kararın ekinde yer alan "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" başlıklı bölümde yer alan Agus Dwikarna ile "El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" başlıklı bölümde yer alan bilgileri güncelledi. Kararla "El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" listesine Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram'ı da eklendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow