hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nijerya'daki ölü sayısı 102'ye yükseldi

    Nijeryadaki ölü sayısı 102ye yükseldi
    expand

    Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir camiye dün düzenlenen birden fazla bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 102'ye yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Nijerya'nın.Kano eyaletindeki Murtala hastanesi morgunda çalışan Malam IsaLabaran, bombalı saldırının ardından morga en az 102 kişinin cesedinin getirildiğini söyledi. Labaran, ölü sayısının bundan daha fazla olduğunu, bazı cesetlerin de Nassarawa hastanesine gönderildiğini söyledi.

    Nijeryalı yetkililer ise ölü sayısına yönelik henüz resmi açıklama yapmadı.Bu arada, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, terörist eylemleri çerisinde yer alan grup ve kişilerin menfur eylemlerine son vermek için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

    Kano kentinin en büyük camisi olan Merkez Camisi'ne yönelik ilk saldırı halkın namaza durduğu sırada düzenlenmiş, ardından birkaç patlama daha meydana gelmişti.

    Caminin, Kano Emiri olan Sanusi Lamido Sanusi'nin sarayına yakın olduğu bildirildi.Saldırganların kim olduğu araştırılıyor. Kano kenti son beş yıldır Boko Haram örgütünün saldırılarına hedef oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow