hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O CIA ajanı Almanya'yı terk etti

    O CIA ajanı Almanyayı terk etti
    expand

    Almanya'da ortaya çıkarılan casusuluk skandalı  ardından CIA'nin Almanya'daki en üst düzey temsilcisi, Almanya'yı terk etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köstebek skandallarının patlak vermesi üzerine, Almanya'da istenmeyen kişi ilan edilen  Amerikan Haberalma Teşkilatı CIA'nin Berlin Büro Şefi, bu ülkeden ayrıldı. Süddeutsche Zeitung'un Dışişleri kaynakları tarafından da doğrulanan haberine göre, CIA şefi tarifeli uçakla dün öğle saatlerinde Frankfurt'tan ABD'ye uçtu. 

    Alman Hükümeti, Federal İstihbarat Teşkiltı BND'nin bir görevlisinin iki yıl boyunca Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA ve ABD Gizli Servisi CIA'ye casusluk yaptığının ortaya çıkması ve hemen ardından Almanya Savunma Bakanlığı'nda bir başka kişinin daha köstebeklik şüphesiyle sorguya alınması üzerine, CIA "Alman'yadaki en üst düzey yetkilisine bir hafta önce "Ülkeyi terk et çağrısı" yapmıştı. 

    Almanya Başbakanı Angela Merkel'in NSA tarafından geçen yıl dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla başlayan ve köstebek sıkandallarıyla iyice deşifre olan ABD istihbaratına karşı tepki olarak alınan önlemleri, Almanya'nın "Ciddi ve gerekli" gördüğünü belirten Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'e göre Almanya, ABD ile istihbarat işbirliğini sürdürmekten yana.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow