hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'nın suratını allak bullak eden konuşma

    Obamanın suratını allak bullak eden konuşma
    expand

    Türkiye, günlerdir Recep Tayyip Erdoğan'ın BM toplantısında yaptığı konuşma esnasında salonun boş mu yoksa dolu mu olduğunu tartışırken Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in 25 Eylül'de yaptığı konuşma gündemden düşmüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in yaptığı konuşmayı tartışıyor. Fernandez, ABD Başkanı Barack Obama'nın da katıldığı Birleşmiş Milletler Toplantısı'nda ABD'nin terör ile ilgili politikasını sert sözlerle eleştirirken Barack Obama'nın Fernandez'i düşünceli bir şekilde dinlemesi dikkat çekti.

    Fernandez, yaptığı konuşmada Papa Francis'in barış çağrısını doğru bulduğunu ifade ederken ABD ile ilgili olarak "terörizm canavarını yarattılar ve bu canavar şu an kontrolden çıktı" sözleri gündeme damga vurdu.

    Arjantin Devlet Başkanı, "IŞİD ve El Kaide'nin elindeki silahların izini kim sürebilir? Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor. Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist" sözleriyle ABD'nın politikasını açık bir dille eleştirdi.

    Yürek burkan görüntü!

    Fernandez, insan haklarına duyarlı bir şekilde terörizme karşı mücadelenin sürmesini isterken BM'nin daha fazla yetki alması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Mevzilere girdi IŞİD'in namlularının ucunda bu kareleri çekti

    IŞİD Irak askerlerini vahşice öldürdü, fotoğraflarını yayınladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öcalan Kobani ve çözüm süreci hakkında konuştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow