hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa'dan Charlie Hebdo yorumu: Eğer anneme küfür edilirse...

    Papadan Charlie Hebdo yorumu: Eğer anneme küfür edilirse...
    expand

    Papa Francis Filipinler ziyareti öncesi uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Paris'teki Charlie Hebdo saldırısı hakkında da konuşan Papa, "İnsanların inançları hakkında dalga geçemezsiniz, inançlarını aşağılayamazsınız. Din hiçbir zaman şiddeti aklamak için kullanılamaz. Düşünce ve ifade özgürlüğü en temel insan haklarından biridir ancak bunun da bir limiti vardır" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis Filipinler ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Papa, son haftalarda dünya gündeminin bir numaralı gündemi haline gelen Paris'teki Charlie Hebdo saldırısı ile ilgili de konuştu. "İfade özgürlüğü temel bir insan hakkıdır fakat bunun da bir limiti vardır" diye konuşan Papa sözlerini şöyle sürdürdü;

    “Örnek vermek gerekirse, yakın dostum Dr. Alberto Gasparri’yi ele alalım… (Papalık ziyaretlerini organize eden kişi) Eğer Gasparri anneme küfür ederse yüzüne bir yumruk yemeyi beklemelidir. Bu normaldir, insanları provoke edemezsiniz. Diğer insanların inançlarını aşağılayarak alay konusu yapamazsınız. İnsanların dini inançları söz konusuysa ifade özgürlüğünün de sınırları vardır. Başkalarını inançlarıyla alay edenler ve dalga konusu yapanlar provokatördür ve onların başına gelenler aynen Dr. Gasparri’nin başlarına gelecekler gibidir.”

    Papa Francis, Paris saldırılarından sonra IŞİD’in ve El Kaide’nin hedefi olacağı iddiasına ise “Bize şu ana kadar gelen bir tehdit olmadı” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Türkiye'deki "Cumhuriyet" protestolarını böyle gördü

    El Kaide bu kez de çarşaflı kadını infaz etti

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow