Pasifik'te IŞİD tehdidi!

Washington’daki üstdüzey bir komutan Hindistan’dan Pasifik’in uçlarına kadar olan bölgeden yaklaşık bin kadar kişinin IŞİD’e katıldığını belirtti.
“Araştırmayı derinleştirdikçe bu sayı artıyor” diyen ABD Silahlı Kuvvetleri Pasifik bölümünün komutanı Amiral Samuel Locklear ülke ismi vermekten kaçındı.
Açıklamada sünni radikal militan grubu olarak nitelendirilen IŞİD terör örgütünün Pasifik’te faaliyetlerinin tahmin edilenden daha fazla olduğu ve şuana kadar bu örgüte katılım sayısının bin kişi civarında olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde Filipinlerde militanlar Alman bir rehineyi öldürmüş ve daha sonraki araştırmalarda grubun IŞİD bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.
IŞİD terör örgütü bazı militanları Suriye ve Irak’ta sıcak çatışma içinde kullanırken bir kısmını da kendi ülkelerinde yerel eylemlerde kullanmak üzere eğitiyor.
Tayland’dan sahte Türk pasaportu alıp Endonezya’da IŞİD gruplarından terör eğitimi alındığı ise biliniyor.
Kısa süre önce de kimliği belirtilmeyen ancak Türk olduğu söylenen bir IŞİD militanı Endonezya’nın Banten şehrindeki Soekarno-Hatta havalimanında yakalanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?