Pentagon: "Eş-Şebab lideri Gudani öldürüldü"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan ordusunun Somali'de düzenlediği operasyonda Eş-Şebab terör örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürüldüğünü açıkladı.
Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada, "Eş-Şebab'ın kurucularından Ahmed Gudani'nin öldürüldüğünü teyit ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kirby, Gudani'nin, ABD ordusunun 1 Eylül'de kendisini hedef alan operasyonunda öldürüldüğünü bildirdi.
Gudani'nin ölümünün, Eş-Şebab için sembolik ve operasyonel anlamda çok önemli bir kayıp olduğunu belirten Kirby, ABD'nin, şiddet yanlısı radikal örgütlerin oluşturduğu bölgesel ve küresel tehditlere karşı koymada dostları, müttefikleri ve ortaklarıyla koordinasyon halinde çalıştığını kaydetti.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise, ABD ordusunun Somali'de düzenlediği operasyonda Eş-Şebab terör örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürülmesinin, "El Kaide'nin Afrika'daki en büyük kolu için önemli bir sembolik ve operasyonel kayıp olduğunu, Amerikan istihbaratı, ordusu ve güvenlik yetkilileri tarafından yıllardır yürütülen titiz çalışmayı yansıttığını" belirtti.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığının, Gudani'nin 1 Eylül'de düzenlenen Amerikan hava saldırısında öldürüldüğünü teyit ettiğini bildirerek "Gudani'nin ortadan kaldırılması, El Kaide'nin Afrika'daki en büyük kolu için önemli bir sembolik ve operasyonel kayıp ve istihbaratımız, ordumuz ve güvenlik çalışanlarımızca yıllardır yürütülen titiz çalışmanın bir yansıması" ifadesini kullandı.
"Tüm araçları kullanmaya devam edecektir"
Earnest, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu, Eş-Şeşab'a karşı mücadelede ileriye dönük önemli bir adım olsa da ABD, Eş-Şebab ve diğer terör gruplarının ABD ve Amerikan halkına oluşturduğu tehdide karşı koymak için, finansal, diplomatik, istihbarat ve askeri anlamda elimizdeki tüm araçları kullanmaya devam edecektir. Aynı zamanda, Somali'deki Afrika Birliği Misyonu başta olmak üzere, Somali halkı için güvenli ve istikrarlı bir gelecek inşa etmede Somali federal hükümetine destek vermek için çalışan uluslararası ortaklarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz."
Beyaz Saray açıklamasında, geçmişte Gudani ve Eş-Şebab'ın sorumlu olduğu terör saldırılarından örnekler verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…