hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pentagon, "rehin eğit-donat birliği bırakıldı" haberini doğrulamadı

    Pentagon, rehin eğit-donat birliği bırakıldı haberini doğrulamadı
    expand

    ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Nusra Cephesi tarafından alıkonulan Suriyeli muhaliflerin serbest bırakıldığına yönelik haberleri doğrulamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan medya organlarından The Hill gazetesi, Pentagon'dan bir yetkiliye dayandırarak, Nusra Cephesi'nin alıkoyduğu Suriyeli muhaliflerden yedisini serbet bıraktığını yazdı. Pentagon Sözcülerinden Roger Cabiness ise bu haberleri şu anda teyit edemeyeceklerini bildirdi. Cabiness, şunları kaydetti:

    Nusra eğit-donat militanlarını serbest bıraktı

    "Ancak, Nusra Cephesi tarafından serbest bırakılan Yeni Suriye Güçleri'nden herhangi bir kişinin, eğit-donat programında öğrendiği becerileri, Suriye halkını savunmak için IŞİD'e karşı mücadele eden, taramadan geçirilmiş Suriyeli muhaliflerin yanında savaşarak kullanması beklenir. Operasyonel güvenlik unsurları nedeniyle, Yeni Suriye Güçleri personelinin yeri veya onların eklendiği herhangi bir grup hakkında bilgi veremeyiz."

    ABD ve koalisyon güçleri tarafından IŞİD'e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerin, Suriye'ye geçtikten sonra 20'den fazlasının Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğu belirtilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow